Tutta til topps

Golfstjernen Suzann Pettersen (32) vant LPGA-turnering med fem slag under par.

SEIERSKYSSET:: Suzann Pettersen storspilte og tok sin 12 LPGA-seier i natt. 
Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP/NTB scanpix
SEIERSKYSSET:: Suzann Pettersen storspilte og tok sin 12 LPGA-seier i natt. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP/NTB scanpixVis mer

Etter å ha rotet bort seierssjansene for en uke siden, var golfstjernen Suzann Pettersen (32) tilbake på toppen i LPGA-turneringen i Portland søndag.

Tutta tok karrierens tolvte seier på LPGA-touren og sin andre for sesongen. Den forrige seieren på LPGA-touren kom på Hawaii i april.

- Det føles godt å slå tilbake etter at jeg rotet det til på siste dag forrige uke. Jeg følte meg ikke altfor komfortabel på slutten, men jeg puttet veldig bra, sa Pettersen etter seieren, ifølge lpga.com.

I Canadian Open sist uke lå hun på annenplass etter tre runder, men en svak sisterunde sendte henne ned til sjuendeplass. Denne helgen gikk det bedre. Pettersen var tre slag bak teten og på delt annenplass før fjerde og siste runde. Hun gikk fem under par og vant med to slags margin. Totalt endte hun 20 under par.

- Jeg er veldig glad for at jeg klarte dette. Jeg visste ikke hvordan jeg lå an da jeg var på 13., 14., 15. og 16. hull. Etter innspillet mitt på 18. spurte jeg Brian (Dilley, caddie) hvordan jeg lå an, og han sa at jeg var i en komfortabel posisjon, fortalte oslojenta.

Rufsete start Men det kunne fort gått galt tidligere på runden. Allerede på 2. hull (par tre) fikk hun en dobbeltbogey. Tutta hentet seg fort inn igjen og hadde fem birdier på de seks neste hullene. På de siste ni hullene hadde hun ytterligere tre birdier samt en bogey.

- Jeg fikk ikke den beste starten, men jeg visste at det var mange birdier der ute. Jeg kom raskt tilbake på rett spor, sa 32-åringen.

Amerikanske Stacy Lewis endte på annenplass og Lizette Salas, også hun fra USA, på tredje.

Hjem til Norge Neste uke kommer Pettersen til Norge for å arrangere veldedighetsturneringen Suzann Pro Challenge i Oslo. Uken etter spiller hun Evian-mesterskapet. Det er årets femte og siste majorturnering.

Der blir hun blant favorittene. Tuttas hittil eneste majortriumf kom i LGPA-mesterskapet i 2007, men hun har flere ganger vært nær en ny seier.

- Jeg er glad for at det er enda en major i år. Jeg har kjempet i toppen i alle majorene med unntak av US Open. Det er litt uvanlig med en major i september, men det gjør at sesongen holder seg viktig litt lenger, noe jeg liker, sa Tutta.

(NTB)