Tutta titter fram

Suzann Pettersen gjorde trolig sin aller beste turnering noensinne da hun gikk likt med verdenstoer Karrie Webb i Melbourne i går. Etter omspill på det 18. hullet sikret Webb seieren. - Jeg spilte kjempebra, sier Suzann til Dagbladet.

De to gikk i lederballen i går, og viste klassespill foran tusenvis av hjemmetilskuere som ville se sin stjernespiller Karrie slå Norges golfess. Det ble topp spenning gjennom samtlige 18 hull.

- Suzann hadde sjansen til å vinne turneringen da hun hadde en eagle-put på det 18. hullet, sier Karri Webb. - Men hatten av for henne, hun spilte virkelig bra.

- Nå vet hun det!

Før Suzann gikk opp i delt ledelse med Karrie Webb, hadde ikke den australske jenta hørt om henne - og visste derfor ikke noe om Oslo-jenta.

- Jeg har akkurat funnet ut at hun bare er 20 år, sier Karrie Webb. - Vi må se opp for denne jenta framover.

- Nå vet hun hvem jeg er! ler Suzann. - Jeg hadde muligheten til å vinne, men er ikke skuffet over andreplassen.

Hull 18 på Yarra Yarra Golf Club er et par 5-hull, men bare 410 meter langt. Karrie lå på green etter to slag og sikret birdien, Suzann havnet i bunker og måtte nøye seg med par. Da var det kjørt.

- Da jeg måtte ut i nytt omspill om seieren, tenkte jeg: Nei, ikke nå igjen, sier Karrie.

Forrige helg tapte hun etter omspill mot verdensener Annika Sörenstam.

- Men nå er jeg bare lykkelig som satte den siste puten, sier Karrie Webb. - Det hadde vært vært skuffende å tape to omspill på rad.

- Karrie er en stor spiller, og hun er virkelig god til å putte, sier Suzann.

Hennes manager Jan Ove Nystuen i IMG syns prestasjonen hennes i Melbourne er minst like bra som da hun vant French Open i fjor.

- Det er alltid vanskelig å sammenlikne turneringer, sier Nystuen til Dagbladet. - Men se på startfeltet i Melbourne, i tillegg var det masse publikum som heiet fram hjenmmefavoritten.

Nystuen tror Suzann spiller bedre golf nå, og sier at det er en befrielse for henne å være skadefri.

- Andreplassen hennes i går vil gradvis åpne dørene til det internasjonale sponsormarkedet. Men vi skal ikke forhaste oss, sier Nystuen.

- Vekker oppsikt

Suzann Pettersen kommer hjem seint i kveld, etter en svært lang flytur fra Melbourne. Hun blir hjemme i 10 dager, før hun setter kursen for California og Nabisco Championship.

- Det Suzann har prestert de siste dagene vekker oppsikt, ikke minst i det amerikanske miljøet, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med Suzann i går kveld (lokal tid) holdt hun på å pakke. Og visste ikke hvor mange penger hun hadde vunnet for andreplassen.

- 32860 euro (ca 260000 kroner), opplyser vi.

Inkludert forrige helgs 23.-plass og 35000 kroner, kan 20-åringen plusse på rundt 300000 på kontoen etter 14 dagers opphold down under. Og det er i påsken de helt store pengene kan komme. Vinneren i Nabisco får rundt tre millioner kroner. I fjor var det Annika Sörenstam som gikk til topps.

- Jeg gleder meg til å spille den turneringen, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. - Og Karrie fortalte etter runden at hun var imponert over spillet mitt.

Nå er alle de andre spillerne på USA-touren advart.

UT AV GROPA: Suzann Pettersen havnet i en bunker, og måtte nøye seg med par. Dermed ble hun nummer to, bak Karrie Webb.