Tutta tjener store penger

Håver inn millioner.

 8,5 millioner kroner har golfesset Suzann Pettersen (26) spilt inn på LPGA-touren hittil i år. Neste år sikrer hun minst like mye bare i sponsorinntekter.

- Jeg tror bildet i 2008 ligger noe i nærheten av det. Ikke at det renner inn med sponsorhenvendelser hver dag, men vi merker en betraktelig økning. Suzann skiller seg ut med en særegen stil, og hun vinner mange turneringer. Bildet er ganske annerledes i dag enn for ett år siden, sier manager Jan Ove Nystuen til NTB.

Hittil har «Tutta» stort sett forholdt seg til norske sponsorer og samarbeidspartnere med relativt beskjeden avkastning. Nå melder også pengesterke, utenlandske selskaper seg på.

- Men Norge vil alltid være viktigst for Suzann, og vi ønsker å videreføre de avtalene vi har med norske sponsorer. Det går mot at vi reforhandler noen avtaler og får noen nye også, slår Nystuen fast.

Birdierush 

Den norske jenta signerte et birdierush i Thailand torsdag og brukte bare 65 slag på førsterunden. Ni ganger «stjal» hun et slag i forhold til banens par. På første halvdel av runden gikk hun hele seks slag under.

Søndag vant Pettersen en turnering i Sør-Korea etter at sisterunden blåste bort. Dermed har hun vunnet to av de tre siste turneringene på LPGA-touren. Det gjenstår to ettersom hun står over neste turnering i Japan.

Hittil denne sesongen har hun fire seirer i kvinnenes profesjonelle golfsirkus.

RIK: Suzann Pettersen er i ferd med å slå seg skikkelig opp som golfspiller, også økonomisk. Foto: AFP/SCANPIX
RIK: Suzann Pettersen er i ferd med å slå seg skikkelig opp som golfspiller, også økonomisk. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Sju under par er bra score og en god start i de vindforholdene vi hadde. Litt irriterende var det å sette to bogeys på de siste ni hullene, for det var forholdsvis korte parputter. For øvrig hadde jeg et bra grep på puttingen, fortalte Suzann Pettersen etter åpningsrunden.

Etter torsdagens spill å dømme kan Pettersen fort vekk sikre nok en seier. På hjemmesiden til LPGA er brukerne iallfall ikke i tvil. I en undersøkelse svarer 30 prosent at de tror den norske jenta vinner turneringen i Thailand. Bak følger Annika Sörenstam (19 prosent) og Paula Creamer (17).- Suzann er blitt mer voksen og gjør alt selv nå. Ingen trenere eller støttespillere er med og korrigerer henne underveis, sier Nystuen.

11-åring

Kun Lorena Ochoa, som ikke stiller i Thailand, har flere seirer (7) enn Suzann Pettersen på LPGA-touren denne sesongen. Hun har håvet inn 18,1 millioner kroner i premiepenger.

Likevel er ikke «Tutta» mest i vinden når det gjelder oppmerksomhet i Thailand. Den thailandske 11-åringen Ariya Jutanugarn er den yngste noensinne som har kvalifisert seg til spill på LPGA-touren og følges med argusøyne.

Jutanugarn har med seg sin 13 år gamle søster som caddie og gikk førsterunden på tre slag over par.

Turneringen avsluttes søndag. 

(NTB)