Tutta tok karrierens andre major-seier i Frankrike

Innkasserte 2,9 millioner.

ENDELIG: Seks år etter at hun tok sin første major-seier, gjentok Tutta bedriften i Frankrike i ettermiddag. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
ENDELIG: Seks år etter at hun tok sin første major-seier, gjentok Tutta bedriften i Frankrike i ettermiddag. Foto: REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Golfproffen Suzann «Tutta» Pettersen (32) kapret karrierens annen majortittel da hun gikk til topps i Evian-mesterskapet i Frankrike.

Det er første gang siden 2007 at hun har gått helt til topps i en av de gjeveste turneringene, men ifølge hovedpersonen selv har ventetiden vært overkommelig.

- Dette har vært verdt å vente på, sa en strålende blid Tutta etter at seieren var i boks.

Ny bane Banen i franske Evian er helt ny for året. Det samme er turneringens status som major. Tutta sa selv til Dagbladet i forrige uke at hun trodde det var en fordel for henne.

- Jeg har aldri spilt på den nye banen, men det er det heller ingen av de andre som har. Jeg likte meg ikke så godt på den gamle banen, så det kan fort være en fordel for meg, sa Tutta da.

Og hun fikk helt rett.

Etter godt spill på fredag, avsluttet hun gårsdagen på andreplass. Men japanske Mika Miyazato som ledet før turneringens siste dag, rotet seg helt bort.

Tuttas argeste konkurrent ble den 16 år gamle Lydia Ko fra New Zealand, men heller ikke den unge amatøren hadde noe å stille opp med i dag. Pettersen var likevel full av ros til det unge stortalentet.

- Hun er en stjerne for fremtiden. Hun er allerede god nok til å vinne majorturneringer som 16-åring, og det er helt utrolig.

Prestisjetung Selv om dette er første året turneringen i Evian har status som major, er det så absolutt en av de mest prestisjefylte.

Premiepengene er det bare US Open som kan matche, og hadde det vært opp til franskmennene, hadde nok Evian vært alene øverst på den lista.

- Det er en veldig prestisjetung turnering - og det er ikke bare på grunn av pengepremien. De hadde også et ønske om å ha større pengepremie enn US Open, men det er litt politikk med i bildet her også. US Open skal være det største, så da slo de seg til ro med å tangere beløpet, sa Tutta til Dagbladet i forrige uke.

Og pengepremien? Den er på småpene 2,9 millioner kroner. Tuttas største så langt i karrieren.