Tutta topper før siste runde i Portland

Taklet forholdene.

PÅ TOPP: Suzann Pettersen deler ledelsen i LPGA-turneringen i Portland, Oregon. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PÅ TOPP: Suzann Pettersen deler ledelsen i LPGA-turneringen i Portland, Oregon. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Golfstjernen Suzann Pettersen taklet lørdagens forhold i Portland bedre enn sine argeste utfordrere. Hun deler teten med to andre kvinner før siste runde i LPGA-turneringen.

Under vindfulle og fuktige forhold på en av «Tuttas» yndlingsbaner, slo hun til med en 67-runde lørdag. Dermed hoppet hun opp fra delt 10.- til delt 1.-plass.

Oslo-golferen har vunnet Portland-turneringen to ganger de siste tre årene, og hun styrer mot nok et trofé. Før søndagens avslutning ligger hun likt med spanske Carlota Ciganda og sørkoreanske Hur Mi-jung på elleve slag under par (205 totalt).

- Traf ikke helt - Spillet mitt blir bedre og bedre. I dag hadde jeg mange sjanser på de siste ni hullene, men jeg traff ikke helt på puttene. Så ble det birdier på 16 og 17 og en bra par på hull 18 etter å ha vært i trøbbel. Det var en god, solid runde, fastslo Tutta overfor LPGA-tourens nettsted.

- Jeg synes baneforholdene i dag var litt mer krevende enn i går. Mer vind- og regnfullt, litt opp og ned. Derfor er lederne bare elleve under par nå, mente Hur.

Tettet luken Både hun og Ciganda gikk 70-runder lørdag. Sør-Koreas Kim I.K., som ledet turneringen etter to runder, er ett slag bak tettrioen etter å ha brukt 74 slag på 3. runde.

Suzann Pettersen åpnet runden på det jevne før det ble en eagle på hull 5. Deretter måtte hun tåle en bogey på neste hull før hun spilte seg opp med fire birdier på par 72-banen.

Tutta venter ingen enkel vei til en ny Portland-tittel.

- Jeg må gå ut i morgen (søndag) og bare prøve å slå birdier på så mange hull jeg kan. Det ser ikke ut som om toppspillerne kom noen vei, mens jeg gjorde jobben og klarte på en måte å lukke gapet litt. Søndag må jeg bare tråkke på pedalen, sa hun.

(NTB)