Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Tutta» tror på god major-start

- Lærte mye av det som skjedde i fjor, sier hun.

I fjor rotet hun vekk seieren. Suzann Pettersen (26) satser alt på at det ikke skjer igjen i årets første majorturnering til helgen.

Torsdag kveld norsk tid slår hun ut på første runde i California. Da vil hun revansjere fjorårets nedtur.

- Forhåpentlig kommer det til å skje noe annet denne uken. Noe som er bra, og som vil få oppmerksomheten deres, smiler Pettersen.

Lå til rette for sensasjon

Alt lå til rette for en sensasjonell, norsk triumf i samme majorturnering for ett år siden. Men «Tutta» rotet bort ledelsen på tre slag som hun hadde da fire hull gjensto.

- Jeg lærte mye av det som skjedde i fjor. Det var vanskelig til å begynne med, men etter et par dager var jeg likevel ganske fornøyd, forteller Pettersen.

- Det var en god turnering, og det ble vendepunktet mitt. Jeg har mange gode minner når jeg ser banen igjen, og jeg er glad for å være her, sier hun.

Kollapsen gjorde den norske golfproffen bare sterkere.

BEDRE I ÅR: Suzann Pettersen tror det går bedre i første majorturnering i år enn hva det gjorde i fjor. Foto: CHRIS CARLSON/AP/SCANPIX
BEDRE I ÅR: Suzann Pettersen tror det går bedre i første majorturnering i år enn hva det gjorde i fjor. Foto: CHRIS CARLSON/AP/SCANPIX Vis mer

- Finner ut hva som trengs

En måned senere vant hun sin første LPGA-turnering, før hun fulgte opp med sin første majortriumf med seieren i LPGA-mesterskapet i Havre de Grace.

Eventyrsesongen endte med fem seirer på touren. Tutta ble nummer to på pengelisten og tok et solid byks på verdensrankingen.

- Du lærer mye når du har muligheten til å vinne på søndagen. Hvis du er med og kjemper hver uke, kommer du til slutt til å finne ut hva som trengs for å få gjort jobben, forklarer Pettersen, som er rangert som nummer tre i verden.

- Jeg har utviklet meg. Jeg er ikke en person som vil stå stille, men vil hele tiden forbedre meg, sier Tutta, som fyller 27 år mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media