Tutta utklasset alle

Suzann Pettersen var hele ni slag foran sin nærmeste konkurrent.

Suzann Pettersen vant europatourturneringen på Losby i utklassingsstil, ni slag foran australske Nicole M. Garrett.

«Tutta» hadde fem birdies og en bogey på avslutningsrunden søndag.

Hun brukte 68 slag. Bare franske Jade Schaeffer (69 slag) var i nærheten av å matche den norske spillerens score på avslutningsdagen.

Suzann Pettersen la grunnlaget for seieren med en strålende førsterunde på 64 slag fredag, og hun ga aldri fra seg ledelsen selv om hun trengte 72 slag i den sjenerende vinden lørdag.

- Planen var at de andre ikke skulle få noen sjanse, sa Tutta til golf.no.

- Det var fantastisk å kunne ta min tredje seier for året på hjemmebane. Spesielt foran så mange mennesker, sa Pettersen som innrømmet at det var ekstra spesielt å kunne vinne hjemme i Norge.

Hun tok sin første seier på LPGA-touren i mai, og fulgte opp med også å vinne majorturneringen LPGA-mesterskapet i juni.

- En seier er en seier. De betyr like mye selv om det er milliongevinster på LPGA-touren, sa 26-åringen.

KNUSTE ALLE: Suzann Pettersen vant på Losby med den største marginen  så langt i årets europatour. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KNUSTE ALLE: Suzann Pettersen vant på Losby med den største marginen så langt i årets europatour. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Seiersmarginen på ni slag er den største på europatouren i år.

- Jeg fikk mye ut av spillet mitt. Jeg fikk putteren min til å fungere igjen, og det er hyggelig, særlig med Solheim Cup rett rundt hjørnet, sa Pettersen.

Hun blir i Norge de neste ukene, og Solheim Cup i Sverige midt i september blir hennes neste turnering.

(NTB)