Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta utpekt til visekaptein for Solheim Cup-laget

Europas Solheim Cup-kaptein Catriona Matthew har valgt å ta med seg Suzann Pettersen som en av to visekapteiner på laget som møter USA i september neste år.

VISEKAPTEIN: Suzann Pettersen. Foto: NTB Scanpix
VISEKAPTEIN: Suzann Pettersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catriona Matthew, med kallenavnet «Beany», har også tatt med seg Kathryn Imrie som visekaptein på laget til Solheim Cup, duellen mellom Europa og USA, som skal spilles på Gleneagles i Skottland neste høst.

Pettersen, for tiden på ferie i den norske og svenske skjærgården, er gravid og venter sitt første barn til høsten.

– Det er en stor ære å kunne assistere Beany i 2019 Solheim Cup på Gleneagles. Solheim Cup har vært et av høydepunktene i min karriere, og det å kunne hjelpe laget til å ta trofeet tilbake betyr også mye for meg, sier Pettersen i en pressemelding.

– Jeg har vært med på så mange lag sammen med Beany, og jeg har stor respekt for henne som spiller og venninne. Hun er en verdensstjerne og en virkelig stor idrettskvinne både på og utenfor banen. Jeg er sikker på at hun vil ta den egenskapen med seg til laget, sier hun.

Den norske golferen har åtte opptredener i Solheim Cup-sammenheng og har vært med å ta hjem tre seiere for Europa. Hun har vunnet 19 poeng på sine 14 kamper.

37-åringen skulle også vært visekaptein under Annika Sörenstam da USA og Europa møttes i Des Moines i Iowa i fjor. Hun måtte derimot trekke seg på grunn av en ryggskade og ble erstattet av nettopp Matthew.

Pettersen har vunnet 21 turneringer inkludert to Major-titler i karrieren: LPGA-mesterskapet i 2007 og Evian-mesterskapet i 2013.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!