Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta utslått etter dramatisk duell

Sørkoreansk motstand ble for sterk i Mexico.

RØK UT: Suzann Pettersen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RØK UT: Suzann Pettersen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen røk ut av matchplayturneringen i golf i Mexico by etter forlengning mot sørkoreanske Hur Mi-jung i 16-delsfinalen.

Den norske golfveteranen vant fem av de 18 ordinære hullene, men tapte like mange. Dermed måtte det spilles videre. På annet ekstrahull fikk Tutta birdie, men Hur greide eagle og kunne juble for avansement.

Sørkoreaneren møter verdensener Lydia Ko i åttedelsfinalen lørdag.

Det var en spennende og dramatisk duell mellom Pettersen og Hur, men alt i alt var det nok rettferdig at sørkoreaneren vant. Det var norsk ledelse bare en gang, og det varte bare fra ett hull til det neste.

Hur tok ledelsen da hun greide birdie på 2. hull, men hun måtte tåle bogey på det neste hullet, og dermed utlignet Tutta. Den norske veteranen tok ledelsen med en birdie på det korte 5. hullet, men beholdt den ikke lenge. Sørkoreaneren svarte med birdie på 6. hull, og dermed hadde spillerne vunnet to hull hver.

Da Tutta fikk bogey på 8. hull, var Hur i ledelse igjen. Det varte til 10. hull, der Hur måtte tåle en ny bogey. Begge spillerne greide birdie på 11. hull, men Hur tok ledelsen igjen da hun på 13. hull senket sin fjerde birdie for dagen.

Tutta utlignet for tredje gang da Hur fikk bogey på 15. hull, men sørkoreaneren slo direkte tilbake med birdie på 16. hull og ledelse for fjerde gang. Med birdie på 17. hull tvang Tutta fram forlengning.

Suzann Pettersen slo amerikanske Katie Burnett i 32-delsfinalen torsdag, men fikk bare to kamper i helgens turnering.

(NTB)