JAAAA!! Suzann Pettersen jubler for seieren etter å ha satt den avgjørende putten i omspillet mot skotske Catriona Matthew. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / NTB Scanpix
JAAAA!! Suzann Pettersen jubler for seieren etter å ha satt den avgjørende putten i omspillet mot skotske Catriona Matthew. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / NTB ScanpixVis mer

Tutta vant etter dramatisk omspill

Kapret årets første seier i Sør-Korea.

(Dagbladet): Suzann Pettersen (31) er endelig en vinner på LPGA-touren etter å ha slått skotske Catriona Matthew i et dramatisk omspill i Sør-Korea.

Seieren er verdt 270 000 dollar, eller drøyt 1,5 millioner norske kroner. Nå har hun spilt inn over ni millioner dollar i karrieren, niende mest av alle i historien.

- Det har vært en fantastisk bra uke fra start til mål, og det er deilig å være tilbake med en seier, sier Tutta til Dagbladet.

Slo i vannet
Tutta ledet med fem slag og var storfavoritt før sisterunden, men golf har en egen evne til å bli spennende og det viste seg å være saken i morgentimene i dag.

Den norske golfdronningen hadde ikke helt flyten og gikk sisterunden på to slag over par, mens Matthew hadde dagens beste runde på fem under par.

- Jeg var egentlig bare glad for å ha en sjanse til å være med i et omspill siden jeg ikke klarte å få en god score, sier Tutta.

Hun slet spesielt på par tre-hullene, og gikk de på hele fem over par på sisterunden. Det holdt på å ødelegge hele turneringen.

- På det ene slo jeg i vannet og fikk dobbelbogey. Det var egentlig tre dårlige slag på tre par tre-hull, men jeg lot meg ikke påvirke, sier hun.

Dermed endte begge på 11 under totalt, og det var duket for et sudden death-omspill mellom de to.

Det ble spilt på det 18. hullet, og etter to omganger med lik score avgjorde Tutta med birdie da de spilte hullet for tredje gang.

- Det var jeg som kontrollerte omspillet. Jeg hadde en putt for å vinne på de to første også, men klarte ikke å få den i. Den ene var på bare tre meter, så det var litt irriterende for man vet aldri når sjansen byr seg. Den avgjørende var bare på et par meter.

- Positive tendenser
Seieren var 31-åringens niende på LPGA-touren, og hennes andre seier i HanaBank Championship i Sør-Korea. Hun vant også turneringen for nøyaktig fem år siden i dag.

Tutta hat hatt sin resultatmessig dårligste sesong på flere år. Fra starten av året har gode runder blitt etterfulgt av svært dårlige, og det har tatt fra henne flere topplasseringer.

- Jeg føler året egentlig har hatt mange positive tendenser. Det er ikke alltid man klarer å prestere som man føler seg. Forrige uke spilte jeg også veldig bra, men hadde en dårlig sisterunde. Jeg har jobbet beinhardt i det siste, så dette er veldig deilig.

Nå reiser Tutta fra Sør-Korea og setter kursen for Taiwan. Etter det skal hun spille i Mexico og USA, før sesongen avsluttes med en ny tur til Taiwan i desember.

GRATTIS: Suzann Pettersen ble dynket i champagne av konkurrent og venninne Yani Tseng da seieren var i boks. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix
GRATTIS: Suzann Pettersen ble dynket i champagne av konkurrent og venninne Yani Tseng da seieren var i boks. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Scanpix Vis mer