Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tutta vant etter sms fra Tiger Woods

- Større enn Dæhlie og Heyerdahl, skriver kanadisk avis.

KYSSET POKALEN: Suzann Pettersen gikk helt til topps i Canadian Open  i natt. Foto: REUTERS/Todd Korol
KYSSET POKALEN: Suzann Pettersen gikk helt til topps i Canadian Open i natt. Foto: REUTERS/Todd Korol Vis mer

(Dagbladet.no): Suzann Pettersen (28) gikk til topps i en LPGA-turnering for første gang på to år da hun vant Canadian Open seint i går kveld.

Tutta ledet med fem slag før avslutningsrunden, og forteller til avisa Calgary Herald at hun trengte inspirasjon for å sikre seg LPGA-seieren.

SMS fra Tiger
Inspirasjonen kom som en sms på mobilen søndag morgen, fra en person avisa omtaler som en venn av den norske golfjenta.

Tiger Woods, verdens beste mannlige golfspiller, skrev i tekstmeldingen at Tutta måtte bare fortsette «å gjøre sine greier».

- Så jeg antar at jeg bare fortsatte å gjøre greiene mine, sier Tutta til den kanadiske avisa.

Hun og Woods har samme klessponsor og de har begge boliger i Orlando, Florida. Og nå kan begge si at de er 2009-vinnere, Woods har fem førsteplasser denne sesongen.

Føles herlig
Tutta beholdt femslagsledelsen helt inn i går kveld, og kunne innkassere 2,5 millioner kroner for seieren.

Tutta sier at hun hadde nerver i går kveld, og at hun pustet lettet ut da hun gikk inn på par på det 18. hullet.  For da var seieren endelig sikker.

SMS-STØTTE: Tiger Woods ga Tutta beskjed om å bare gjøre som hun pleier. Foto: REUTERS/Brian Snyder
SMS-STØTTE: Tiger Woods ga Tutta beskjed om å bare gjøre som hun pleier. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer

- Dette føles herlig. Jeg har spilt veldig bra siden 2007. Jeg har fått mange sjanser til å vinne turneringer. Og jeg pleier å si at hvis du legger alt til rette ofte nok, så finner du til slutt ut hvordan du får det til, sier Tutta.

Forrige helg havnet hun på en andreplass, etter tap i omspill. Hun følte seg ikke sikker i går heller. Etter seieren kjenner hun ikke bare glede, men også lettelse.

Hun har vunnet seks turneringer, men hele fem av seirene kom i 2007.

- Nå slipper jeg i det minste å få de spørsmålene igjen: «Hvordan føles det å havne på andreplass, det er to år siden du vant sist».

Større enn Dæhlie og Heyerdahl
Med premiepengene fra gårsdagen kryper den norske golferen opp på andreplass på pengelista i LPGA-touren. Hittil i år har hun spilt inn omlag åtte millioner kroner.

- Dette var selvsagt turneringen å vinne blant turneringene i høst. Det er en kjempestor turnering, både når det gjelder penger og hvem som stiller i feltet, sier Tutta.

Toronto-avisa Globe and Mail spurte Tutta i natt om hvor stor denne seieren blir hjemme i Oslo.

- Jeg vet ikke. De regner trolig med at jeg skulle vinne, jeg hadde en ledelse på fem slag, sier Tutta.

2,5 MILLIONER KRONER: Tutta klatret stort på pengelista etter seieren. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jeff McIntosh
2,5 MILLIONER KRONER: Tutta klatret stort på pengelista etter seieren. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jeff McIntosh Vis mer

For egen regning skriver avisa at Tutta nå er større enn Bjørn Dæhlie og Thor Heyerdal - og kanskje også større enn Edvard Munch.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling