Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Tutta» var helt på tuppa

Måtte roe nervene før Major-åpningen.

Suzann Pettersen var så nervøs at hun måtte ha hjelp av sin mentale trener rett før starten i Major-turneringen i California.

Spillet satt heller ikke som det skulle. «Tutta» er på 43.-plass etter første dag. Hun kom seg igjennom runden på 74 slag, etter fem bogeyer og tre birdier.

- Av en eller annen grunn var jeg veldig nervøs før jeg skulle spille. Kanskje er det alvoret som brer seg over meg.

- Jeg følte meg rett og slett ikke komfortabel før jeg skulle ut. Så da snakket jeg med Pia (Nilsson) for å prøve å få noen «godord», sa Tutta til NRK etter avslutningen av dag én i California.

Nerver i høyspenn og sterkt varierende vind gjorde at hun måtte kjempe. Spesielt mot slutten virket den norske golfdronningen frustrert. Det så også hovedtrener Gary Gilchrist.

- Når du spiller en hel dag i slikt vær og ingenting går din vei, blir det vanskelig. Hadde hun fått et par baller som hadde gått hennes vei, hadde det blitt mye enklere og hun hadde fått mer selvtillit. Så hun var nok frustrert på slutten. Men hun viste sterk karakter da hun slo en birdie på siste hullet, sa Gilchrist.

Engelske Karen Stupples leder Kraft Nabisco Championship med fem under par. Og hun har verdenseneren Lorena Ochoa hakk i hæl med fire under par.

(NTB)

IKKE HELT I SLAG: Suzann Pettersen var nervøs før majorstarten og ligger på 43.-plass etter den første dagen i Rancho Mirage, California, USA. Foto: STEPHEN DUNN/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX
IKKE HELT I SLAG: Suzann Pettersen var nervøs før majorstarten og ligger på 43.-plass etter den første dagen i Rancho Mirage, California, USA. Foto: STEPHEN DUNN/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX Vis mer
image: «Tutta» var helt på tuppa
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media