Tutta varmer opp til British Open i Skottland

- Jeg liker å samle på seirer rundt om i verden.

BRITISH OPEN: Suzann Pettersen forbereder seg til British Open i golf med spill i Ladies Scottish Open denne uken. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP
BRITISH OPEN: Suzann Pettersen forbereder seg til British Open i golf med spill i Ladies Scottish Open denne uken. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Suzann Pettersen forbereder seg til British Open i golf med spill i Ladies Scottish Open denne uken.

Den norske golfproffen innleder førsterunden fredag ved lunsjtider på Dundonald-banen i Aberdeen. Dette er en såkalt linksbane, som også British Open i Turnberry neste uke skal spilles på.

En linksbane er den eldste typen av golfbaner og ligger ofte ved kysten. Banene har ofte sandet jordsmonn og det er få vannhindre. De ligger åpent til, og det er få eller ingen trær rundt banene.

- Jeg liker å samle på seirer rundt om i verden, og dette er et sted jeg ikke har lyktes helt ennå. Jeg har vært i nærheten de siste årene, og jeg endte på annenplass i fjor i The Open på Birkdale. Da fant jeg ut hvordan man skal spille bra på disse banene. Jeg håper at jeg kan være enda mer komfortabel med linksbanene før neste uke på Turnberry, sa Tutta på en pressekonferanse onsdag.

- Den perfekte oppladning Pettersen er for tiden ranket som nummer sju i verden, men har en tredje- og en annenplass å se tilbake på i de to forrige British Open-turneringene, den fjerde av årets fem kvinnelige majorturneringer.

- Hadde jeg ikke deltatt her hadde jeg nok vært i Turnberry allerede. Nå kan jeg konsentrere meg på denne turneringen og så dra dit søndag kveld. Det er bare å sette seg i bilen, og vips så er man der. Jeg kan stå opp mandag morgen og allerede være på plass og konsentrere meg om turneringen. De andre vil fortsatt være opptatt med reisen fra USA, sa Tutta.

- Jeg føler dette er en perfekt oppladning, og at jeg allerede er et skritt foran de andre. Og naturligvis er jeg her for å vinne, sa Pettersen.

Trekkplaster Tutta er ett av de store trekkplastrene til helgens turnering i Aberdeen. Det norske golfesset har vært med i toppen i 16 år og hun kan se tilbake på 21 seire på LPGA-touren, inkludert to majorturneringer.

- Det er flott å være tilbake i Skottland. Jeg har aldri spilt en turnering så tett opp til British Open. Denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre en liten forandring på det for virkelig å begynne og elske links-golf.

Hennes forrige seier på golfbanen var i Ontario i Canada tidlig i juni, mens hun misset cuten i US Open for 14 dager siden. Etter den skuffelsen dro Tutta tilbake til Europa.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer