Tutta venter storangrep fra amerikanerne

I siste dag i Solheim cup.

SOLID LEDELSE: Europa sikret seg en solid ledelse i Solheim Cup i går. Men hun forventer tøff kamp fra amerikanerne i dag. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP
SOLID LEDELSE: Europa sikret seg en solid ledelse i Solheim Cup i går. Men hun forventer tøff kamp fra amerikanerne i dag. Foto: David Cannon/Getty Images/AFPVis mer

Suzann Pettersen (32) venter et skikkelig stormangrep fra amerikanerne på siste dag av Solheim Cup i golf. Europa skaffet seg en solid ledelse lørdag.

Etter to av tre dager leder Europa 10,5-5,5 over USA. Tittelforsvarer Europa har et soleklart grep om det hele, men har aldri før vunnet Solheim Cup på amerikansk grunn.

- Det kritiske søndag er at amerikanerne kommer til å fyre på alt de har. De kommer til å være revansjsugne som søren. Det blir viktig å gå ut og gjøre jobben og ikke forvente at de andre skal gjøre den for deg, sa Tutta til NTB via kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen i Norges Golfforbund etter lørdagens runde.

Søndag avsluttes lagkampen, og da spilles det tolv singlekamper. Pettersen møter Lizette Salas.

- Jeg bryr meg ikke om hvem jeg spiller mot. Nå har vi tatt ned så mange at vi har fått alle til å begynne å grine, sa Tutta.

Tapte Hun storspilte på åpningsdagen i Solheim Cup fredag. Lørdag spilte hun kun foursome. Sammen med spanske Beatriz Recari ble det tap mot Michelle Wie og Brittany Lang. Amerikanerne sikret seieren da de fikk to hulls ledelse med kun ett igjen å spille.

Tutta og Recari ledet med to hull halvveis på lørdagens runde, men Wie og Lang slo tilbake. De vant fem av de neste åtte hullene, mens Pettersen og Lang kun vant ett. To hull ble delt.

- Vi spilte veldig bra, vi. Vi misset noen putter, som var et vendepunkt enten den ene eller andre veien.

Økte ledelsen Etter foursome-kampene krympet Europas ledelse, men i fourball imponerte de unge, europeiske spillerne. De økte ledelsen til fem poeng. Da var ikke Pettersen i aksjon. Hun ville ha litt hvile før søndagens match.

- Det var et spørsmål om vi skulle spille fem matcher i Solheim Cup, men i Irland (2011) kom vi til at det er bedre for oss å spille fire. Både Giulia (Sergas), Anna (Nordqvist) og jeg ba om å få sitte ut, om Liselotte (Neumann) syntes det var greit å sende ut de unge. Og når du ser hvordan de leverer, er det hatten av. Helt fantastisk morsomt å se på, sa Tutta.

Den norske verdenstreeren deltar for sjuende gang. To ganger har hun vært med på å vinne.

Svenske Anna Nordqvist hadde ekstra grunn til å juble lørdag. Hun avgjorde sin foursome-match med hole-in-one på 17. hull. Hun spilte sammen med landskvinnen Caroline Hedwall på Europas lag.

- Jeg har ikke forstått det ennå. Det var et veldig bra slag, og det var en uvirkelig følelse å se den gå i hullet, sa Nordqvist.

(NTB)