Tutta vil ha Solheim Cup på norsk jord i 2019

Losby, Bogstad, Miklagard og Larvik aktuelle arenaer.

FRONTER NORSK SØKNAD: Norges fremste golfspiller Suzann Pettersen, går i spissen for Norges søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
FRONTER NORSK SØKNAD: Norges fremste golfspiller Suzann Pettersen, går i spissen for Norges søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

Med Suzann Pettersen (32) i spissen skal Norges Golfforbund denne uken presentere sine planer for å arrangere Solheim Cup på norsk jord i 2019.

Den prestisjetunge kvinneturneringen mellom USA og Europa arrangeres i Colorado til helgen. Der er også representanter fra forbundet på plass for å snakke om sin mulige søknad. Blant annet skal de vise en video der Tutta forteller om hvorfor Norge bør bli arrangør.

- Solheim Cup har jo sine røtter i Bergen. Det ville vært fantastisk om turneringen kom tilbake til sitt opprinnelsesland. Ideen kan selges inn. Det er mye historie å spille på. Det hadde vært utrolig kult om man lyktes med å få Solheim Cup til Norge, sier Tutta til NTB.

Solheim Cup er oppkalt etter den norske golfkølleprodusenten Karsten Solheim (1911-2000).

Forbundstopper Med på USA-turen er blant annet golfpresident Finn H. Andreassen og generalsekretær Tor-Anders Hanssen. For Norges Golfforbund blir turen viktig.

- Vi har fått klare signaler om at vi bør være til stede der hvis vi ønsker å søke Solheim Cup. Det er også en unik mulighet til å se hvordan arrangementet gjennomføres og hva som kreves av anlegg og ressurser, forteller Hanssen.

Han tror Norge har gode sjanser til å bli valgt som arrangør av turneringen om seks år.

- Solheim Cups tilknytning til Bergen og Norge er sterk. Legg på Suzann og hennes posisjon som en av de beste kvinnelige spillerne, samt hennes prestasjoner i Solheim Cup, så har vi en historie å presentere til beslutningstakerne, sier generalsekretæren til NTB.

Frist neste år På Norges Golfforbunds ting i november må det bestemmes om de skal gå videre med søknadsplanene. Søknadsfristen er i 2014.

Totalkostnaden for å arrangere Solheim Cup er anslått til å være 100 millioner kroner. Norges Golfforbund må skaffe 40-50 millioner av disse.

Fire baner er aktuelle som arrangørsted: Losby, Bogstad, Miklagard og Larvik.

(NTB)