Tutta vil knuse rivalens Major-drøm

Suzann Pettersen (32) er offensiv før U.S. Open.

PÅ HUGGET: Suzann Pettersen har vært i glimrende form den siste tida, og er blant favorittene før U.S. Open denne uka. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB Scanpix
PÅ HUGGET: Suzann Pettersen har vært i glimrende form den siste tida, og er blant favorittene før U.S. Open denne uka. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Torsdag er det duket for årets store test for verdens beste kvinnelige golfspillere: U.S. Open.

Det er turneringen med tjukk rough og knallharde, lynraske greener. Det er også turneringen Suzann Pettersen (32) setter høyest.

- Ja, det er det. Det har alltid vært en drøm å vinne U.S. Open. Det hadde vært stort å få realisert det. Det er en kul test på alle arenaer det spilles. Det kreves et stort slagrepertoar, men det er kanskje mest mentalt. Det er en tålmodighetsprøve. Du må være forberedt på at hullene endres. Arrangøren kan endre på lengdene og flytte utslagene, sier Tutta til Dagbladet.

Sørkoreansk favoritt 32-åringen er en av de store favorittene før turneringen. Hun har ikke vunnet en Major siden 2007, men har mange topplasseringer. I de to første Major-turneringene denne sesongen, Kraft Nabisco og LPGA-Mesterskapet, har Tutta blitt nummer tre.

Den største favoritten er uten tvil den sørkoreanske verdenseneren Inbee Park (24). Hun har vunnet begge Majorturneringene i 2013.

- Jeg elsker å spille Majorturneringer, sa Park da hun vant LPGA-Mesterskapet i et dramatisk omspill mot skotske Catriona Matthew for drøye to uker siden.

Suksessen har satt fart på spekulasjonene: Kan Park vinne alle fem Majorturneringer (Kraft Nabisco, LPGA-Mesterskapet, U.S. Open, British Open og Evian Masters red.anm.) i 2013?

- Nei, for jeg har tenkt til å vinne jeg også, så det blir vanskelig for henne, sier Tutta bestemt.

- Gode tendenser Park framstår som en spiller helt uten nerver på banen. Hun har golfsportens kanskje tregeste golfsving, gjør sjelden feil, og har en nesten unik evne til å senke de viktige puttene.

- Hun er en av de beste til å putte, og det betaler seg. Det er hennes forse. Hun er en seig jævel, for å si det sånn.

- Du sa før sesongen at puttingen var det du måtte bli bedre på, og at det var det du skulle prioritere. Har treninga betalt seg?

- Det har hvert fall hevet seg. Det er veldig mye gode tendenser, sier hun.

Spiller for å vinne Tutta kommer til turneringen i form. I de to siste turneringene har hun blitt henholdsvis nummer tre og sju.

- Ja, jeg føler at ting har stemt ganske bra. Jeg gjør det bra på både trening og i turneringer.

- Og hva vil det bety for deg å vinne en U.S. Open?

- He-he, at jeg kan ta fri neste uke med flagget til topps. Jeg spiller for å vinne, sier hun.

FAVORITT: Inbee Park har vært i storform denne sesongen, og har vunnet begge Majorturneringene i år. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB Scanpix
FAVORITT: Inbee Park har vært i storform denne sesongen, og har vunnet begge Majorturneringene i år. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB Scanpix Vis mer