Tutta visste ikke hvem purung lagvenninne var

- Den nye partneren vår er Pampers.

LAGETS STJERNE: Suzann Pettersen er Europas suverent beste spiller i Solheim Cup. I år får hun blant annet selskap av en 17-åring. Foto: Andy Buchanan / AFP / NTB Scanpix
LAGETS STJERNE: Suzann Pettersen er Europas suverent beste spiller i Solheim Cup. I år får hun blant annet selskap av en 17-åring. Foto: Andy Buchanan / AFP / NTB ScanpixVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Suzann Pettersen (32) kjempet en hard kamp om seier i British Open denne helgen, men måtte gi tapt etter å ha misset en haug med putter.

Til slutt ble det en fjerdeplass, og 32-åringen måtte se amerikanske Stacy Lewis (28) heve trofeet i stedet.

Et par timer etter at turneringen var ferdigspilt, var det tid for å se framover. Da ble nemlig det europeiske og amerikanske Solheim Cup-laget presentert for media.

Matchen spilles i Colorado fra neste fredag.

Valgte 17-åring Tutta var allerede kvalifisert som Europas suverent beste spiller, og spenningen lå i hvem kapteinene Liselotte Neumann og Meg Mallon ville velge med sine såkalte «wild cards».

Svenske Neumann sto for den største bomben med ett av sine fire valg: Engelske Charley Hull. Det er bare noen måneder siden hun fylte 17, og selv om hun har fire andreplasser på Europatouren var det mange som ikke visste hvem hun var.

De amerikanske spillerne så litt overrasket ut når 17-åringen kom inn i salen iført den europeiske uniformen etter å ha blitt ropt opp.

- Da Charley kom inn visste de ikke hvem det var. Vi visste ikke hvem det var. Det er første gang jeg møter henne, sier Tutta til Dagbladet like etter at lagene har blitt presentert på St. Andrews.

UNG NYKOMER: Det var mange overraskede ansikter da Charley Hull ble tatt ut på Europas Solheim Cup-lag. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix
UNG NYKOMER: Det var mange overraskede ansikter da Charley Hull ble tatt ut på Europas Solheim Cup-lag. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix Vis mer

Da lagvenninnen Beatriz Recaris norske caddie og samboer Andreas Thorp kommer bort og gratulerer Tutta med uttaket, bryter hun ut i latter:

- Vi har fått en ny partner. Det er Pampers, sier hun.

Også Mallon overrasket Hull ble naturlig nok en stor del av pressekonferansen. Hun hadde blitt fortalt om uttaket kort tid før.

- Liselotte var kapteinen min da jeg spilte Solheim Cup for juniorer for to år siden, så hun kjenner spillet mitt godt. Da hun fortalte at jeg kom med holdt jeg hodet kaldt, men var kjempeglad, sa hun.

Den amerikanske kapteinen Meg Mallon overrasket også litt ved å plukke ut Michelle Wie (23). Det tidligere vidunerbarnet regnes av mange som tidenes mest bortkastede talent, og hun har i tillegg hatt en elendig sesong.

Noen amerikanske eksperter spekulerer i om hun er tatt ut for å bidra til høyere seertall, for hun er fortsatt et stort navn i hjemlandet.

- For meg var det ikke vanskelig å plukke ut Michelle med hennes erfaring, sa Mallon på pressekonferansen.

- USA er favoritter Det var i det hele tatt to unge lag som ble presentert på St. Andrews søndag kveld.

USA har 18 år gamle Lexi Thompson på laget, og begge mannskap har i tillegg flere spillere tidlig i 20-åra.

- Det er min sjuende Solheim Cup, så jeg begynner å føle meg litt gammel. Så lenge Catriona Matthew (43) er med er jeg ikke eldst, så da er det greit, spøker Tutta.

Hun er en av de virkelig rutinerte spillerne, og blir en viktig brikke for Europa i kampen for å beholde trofeet de vant i Irland for to år siden.

- Amerikanerne er favoritter, men vi har et ungt og fryktløst lag, sier hun.

Solheim Cup har blitt en stor del av karrieren til Tutta. Hun slo gjennom der med et brak i turneringen i 2002. Da klarte hun kunststykket å få uavgjort mot Michelle Redman i singelmatchen dere etter å ha ligget fem hull under med fem å spille.

- Solheim Cup er det kuleste jeg gjør. Jeg vet hva jeg går til, og skal prøve å kontrollere følelsene fram til det starter. Det kommer til å bli en fantastisk kul uke. Det er et energisluk, men man får mye energi av å spille der også, sier hun.