Tutta viste glimrende form i generalprøven

Er i rute før British Open.

VIL HA REVANSJE: Suzann Pettersen har kommet over skuffelsen fra U.S. Open for ei måned siden. Nå er det British Open på St. Andrews som gjelder for den norske golfstjerna. Foto: Petter Bøifot / Dagbladet
VIL HA REVANSJE: Suzann Pettersen har kommet over skuffelsen fra U.S. Open for ei måned siden. Nå er det British Open på St. Andrews som gjelder for den norske golfstjerna. Foto: Petter Bøifot / DagbladetVis mer

ST ANDREWS (Dagbladet): Det er et halvt døgn til årets fjerde Major starter for verdens beste kvinnelige golfspillere.

Årets turnering går på St. Andrews, stedet der golf ble oppfunnet tidlig på 1400-tallet, og det er banen der de aller fleste golfspillere håper å vinne en Major.

- Det er en drøm, men det er langt dit, sier Tutta til Dagbladet.

Hun har akkurat gjort seg ferdig med onsdagens økt som bestod av mange slag på driving rangen, og finpussing av nærspillet.

I tillegg spilte hun flesteparten av hullene på banen. Og det hun viste fram på treningsrunden, lover godt for fortsettelsen.

32-åringen viste at det ikke er noe galt med slagrepertoaret, og slo flere fantastiske slag. Hun hadde selskap av japanerne Ai Miyazato (28) og Ueda Momoko (28).

De to måtte se seg forbislått av Tutta med opp til 50 meter på noen av utslagene.

- Jo, jeg spiller bra for tiden, sier Pettersen beskjedent.

- Størst av de største Hun hadde følge av trener David Leadbetter, og fikk mye instruksjon både på treningsfeltet og på banen.

- Vi jobber med mye grunnleggende ting, mye timing. Han har masse erfaring, og en jeg kan sparre med. Vi prøver å finne riktig løsning. Denne uka er det bare å være veldig tålmodig fra tee, sier hun.

I tillegg til trener Leadbetter hadde gruppen med seg et kobbel med japansk presse og TV. Fotografene jobbet hardt for å komme i rett posisjon, og tok bilde av alle slagene til Miyazato og Momoko.

- Sånn er det hver gang. Damegolf er enormt stort i Japan, og Miyazato er størst av de største.

Har slitt i British Open For å kunne oppnå drømmen med å vinne denne uka er Tutta nødt til å knekke British Open-koden. Det beste hun har prestert er en 14. plass i 2010. Da turneringen sist ble spilt på St. Andrews i 2007 ble hun nummer 28.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har prestert bedre. Det overrasker meg litt, for jeg har slagrepertoaret og kreativiteten til å lykkes på linksbaner.

Tuta tror noe av grunnen har vært at storturnerngen Evian Masters tradisjonelt har blitt spilt uka før. I år er den flyttet til september og omdøpt til Evian Championship.

- Evian og British Open er to motpoler, og jeg har kunnet forberede meg bedre denne gangen, sier hun.