Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Tuttas» avskjed var ikke planlagt: - Det bare kom til meg

Suzann Pettersen sier det var en spontan avgjørelse å legge opp på direkten etter at hun søndag avgjorde Solheim Cup.

JUBEL: Suzann Pettersen jubler etter å ha avgjort Solheim Cup. Foto: Peter Morrison / AP/ NTB scanpix.
JUBEL: Suzann Pettersen jubler etter å ha avgjort Solheim Cup. Foto: Peter Morrison / AP/ NTB scanpix. Vis mer

Den norske golfveteranen sto bak den avgjørende putten og ble den store helten da Europa tok sin første seier i den prestisjefylte lagkonkurransen siden 2013. Etter at de umiddelbare jubelscenene hadde lagt seg, la hun til de flestes store overraskelse opp på direkten.

At hun skulle buse ut med nyheten der og da var ikke planlagt, røper hun i et intervju med BBC.

- Det bare kom til meg mens jeg sto der med alle sammen. Det var ikke planlagt, jeg bare grep øyeblikket, sa den norske 38-åringen.

- Men jeg er ferdig nå. Jeg sa til jentene at nå er det nok, jeg kommer ikke til å gjøre dette igjen. Det har jeg ikke nerver til, sa Pettersen videre.

Mange lot seg forundre da Matthew i tolvte time fant plass til Pettersen i sitt Solheim-mannskap. Den norske profilen hadde til gode å markere seg på resultatlistene etter at hun gjorde comeback etter barnefødsel i sommer.

Totalt endte Pettersen karrieren med solide 21 poeng på 36 Solheim Cup-kamper. 18 seirer, seks uavgjort og 12 tap er den imponerende fasiten. Det gjør Tutta til en av de store i turneringens historie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media