TV 2: - Er alvorlig

Tar grep i forbindelse med landskamper: - Det viktigste er å ivareta helsen til medarbeiderne og utsette dem for minst mulig risiko.

UTFORDRINGER I KØ: Erling Braut Haaland (t.v.) og Martin Ødegaard har ei travel uke foran seg. Her fra tirsdagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTFORDRINGER I KØ: Erling Braut Haaland (t.v.) og Martin Ødegaard har ei travel uke foran seg. Her fra tirsdagens trening på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Israel, kl. 18.00 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): - På både borte- og hjemmekampene merker vi at situasjonen er alvorlig.

Det sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til Dagbladet.

- Restriksjonene er mange. Vi gjør vårt ytterste for å holde kvaliteten på sendingene oppe. Men det må løses på en annen måte. Tilstedeværelse, som på mange måter er grunnsteinen i det vi holder på med, er vanskelig å få til, forteller han.

SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen i TV 2. Foto: Eivind Senneset / TV 2
SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen i TV 2. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

En ny coronabølge skyller over Norge. Privatlandskampen på Ullevaal stadion i kveld - mellom Norge og Israel - burde aldri ha vært spilt, mener mange.

Også for TV 2 får den nye og alvorlige coronasituasjonen konsekvenser. Ikke bare for onsdagens kamp, men også for bortekampene i Nations League mot Romania (søndag) og Østerrike (neste onsdag).

Rettighetshaveren har elsket å svinge taktstokken - og vise muskler i form av tilstedeværelse - men tvinges nå til å ta grep.

- Vi reiser med tre stykker til Bucuresti og Wien, og tangerer et historisk minstemål i antall folk vi er til stede med, forteller Jansen Hagen.

- Vi sender Ingrid Halstensen (intervjuer), Torbjørn Pedersen (fotograf) og Eirik Nesset Hjelvik (reporter). Det er tre stykker som reiser Norge - Romania - Østerrike - Norge. Og så er det rett hjem i karantene. Vi var i Belfast (mot Nord-Irland 14. oktober) med det samme antallet.

TETT PÅ: Ingrid Halstensen, her fotografert utenfor Windsor Park i Belfast, følger Norges kamper ringside i Romania og Østerrike. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet
TETT PÅ: Ingrid Halstensen, her fotografert utenfor Windsor Park i Belfast, følger Norges kamper ringside i Romania og Østerrike. Foto: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Det betyr at Øyvind Alsaker og Brede Hangeland fortsatt må kommentere landskampene fra Oslo.

TV 2 dropper også studio på Ullevaal i forbindelse med Israel-kampen. Ekspertene Erik Thorstvedt og Solveig Gulbrandsen kommer med sine analyser fra studio i Bergen.

På bortekampene får de følge av Jesper Mathisen. Marius Skjelbæk drar hjem til Egil «Drillo» Olsen (78) i Oslo og får den norske trenergigantens analyser derfra.

Som Jansen Hagen sier:

- Studioene rundt om i fotballverden er fulle av gamle, bitre «besserwissere» som mener alt var bedre i deres tid som trener eller spiller. Men Drillo har en entusiasme og begeistring for landslaget som smitter over på alle.

Sportsredaktøren erkjenner at det som skjedde i forbindelse med kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid 11. mars har satt et støkk i ham. Liverpool og Anfield viste seg å være ei covid-19-bombe.

- Jeg tror det fortsatt sitter i mange av oss at vi var såpass tungt til stede i Liverpool. Vi hadde fullt rigg og mange medarbeidere på plass. Så traff pandemien oss med full kraft - nærmest mens folk var til stede på kampen. Jeg tror det preger oss ennå. Opplevelsen, og at noen av oss satt og ga grønt lys til den type tilstedeværelse, sitter litt i.

CORONABOMBE: Kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid 11. mars var blant de siste av de store matchene som gikk med publikum. Det viste seg i ettertid ikke å være så lurt. Foto: NTB
CORONABOMBE: Kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid 11. mars var blant de siste av de store matchene som gikk med publikum. Det viste seg i ettertid ikke å være så lurt. Foto: NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Vi er ekstremt føre-var, og setter medarbeidernes helse og sikkerhet øverst hele veien. Tilstedeværelse er historisk sett svært viktig, men underordnet det vi diskuterer nå.

At fotballen og alle som jobber rundt på ingen måte er beskyttet, viser eksempelet seinest i forbindelse med Israel-kampen. Gjestenes spiss, Munas Dabbur, har avlagt positiv coronatest.

Laget kom til Norge mandag, men det er ikke kjent om den positive testen ble avgitt etter ankomsten.

- To nøkkelspillere er ute, en med corona og en i isolasjon, så situasjonen er vanskelig, sier Willi Ruttensteiner, Israels landslagssjef.

ENSOM HVERDAG: Med smitteverntiltakene som landslaget må forholde seg til, blir det lite sosialt liv for Martin Ødegaard. Video: NFF Vis mer

Kampene mot Israel, Romania og Østerrike handler i utgangspunktet om to ting:

Gruppeseier i Nations League. Og seeding til trekningen av VM-kvalikgruppene i desember. Israel har ingenting med Nations League å gjøre, men seier, uavgjort eller tap kan ha betydning for seedingen.

- Gruppeseier i Nations League vil være en bra prestasjon, sier kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Da vinner vi først C-nivået (i Nations League), så B-nivået - og rykker opp til nivå A. EM-toget har gått. Nå må laget yte og levere der det kan og skaffe seg en best mulig sjanse til å komme til neste sluttspill. Det er VM i 2022. Da er Nations League-seier et viktig delmål.

På Ullevaal får ikke Alsaker og Hangeland sitte i den vanlige kommentatorboksen. De må være på tribunen og holde god avstand.

Slik rammer coronaen, også rettighetshaveren.

Live-published photos and videos via Shootitlive

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer