Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2: - Skappel fikk en tøff OL-start preget av nerver

Mener det store bildet er preget av uferdighet.

FÅR PEPPER:  Både seere og folk i skøytemiljøet reagerer på kommenteringen til Dorthe Skappel under kunstløp-øvelsen i kveld.


Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
FÅR PEPPER: Både seere og folk i skøytemiljøet reagerer på kommenteringen til Dorthe Skappel under kunstløp-øvelsen i kveld. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2-profil Dorthe Skappel og kanalen får massiv kritikk etter kunstløpsendingen fra Sotsji-OL i kveld.

På sosiale medier, blant annet på TV 2 Sportens Facebook-side, raser flere mot det de flere kaller useriøs kommentering.

KRITISK: Vibecke Sørensen, tidligere president i Norges Skøyteforbund, er kritisk og mener TV 2 ikke tar kunstløp på alvor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KRITISK: Vibecke Sørensen, tidligere president i Norges Skøyteforbund, er kritisk og mener TV 2 ikke tar kunstløp på alvor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

TV 2 sier OL-nerver kan ha preget kunstløpsendingen.

- Dorthe Skappel og Christer Tornell fikk en tøff OL-start preget av nerver. De lover å komme sterkt tilbake. Kunstløpsendingene fortsetter på Sportskanalen, neste konkurranse er lørdag, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.
 
- Det store bildet er også preget av uferdighet  i Sotsji. Mye er ikke klart før i siste liten på absolutt alle arenaer. For eksempel ble kablingen i slopestyle-anlegget endret i natt, ingenting var klart før det var fem minutter til sending. Dette stiller store krav til alle kommentatorene, sier Espeland.
 
Redaksjonssjefen sier de vil forbedre seg.

PÅ ISEN: Russlands Maxim Trankov og Tatiana Volosozhar i aksjon fra dagens kunstløp-program i OL. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
PÅ ISEN: Russlands Maxim Trankov og Tatiana Volosozhar i aksjon fra dagens kunstløp-program i OL. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

- Vi lytter til kritikken som har kommet og jobber knallhardt videre med å forbedre sendingene fra kunstløp, sier Espeland.

- Har kommentatorene fått god nok opplæring?

- Alle våre kommentatorer har jobbet sammen og trent i lengre tid. Den jobben fortsetter. I morgen vil vi gå nøye gjennom sendingen med Dorthe og Christer med tanke på forbedringer, sier TV 2-sjefen.
 
- Dorthe Skappel er fersk som kunstløpkommentator og har en egen stil. Hun ble også valgt fordi hun har et litt annerledes blikk.  Christer Tornell har bakgrunn som eliteløper i kunstløp selv, det håper vi vil komme enda sterkere frem utover i OL, sier Espeland.

LØFT: Stefania Berton og Ondrej Hotarek fra Italia under dagens øvelse. Foto: .     REUTERS/Alexander Demianchuk
LØFT: Stefania Berton og Ondrej Hotarek fra Italia under dagens øvelse. Foto: . REUTERS/Alexander Demianchuk Vis mer
Hele Norges coronakart