Petter Northug

TV 2-avtalen: - Haster ikke å avgjøre nå

Petter Northug og TV 2 skal se an hvordan en eventuell ny avtale vil se ut.

DØMT: Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid. Video: NTB Vis mer
Publisert

Petter Northug (34) er dømt til syv måneders fengsel og tap av førerretten for alltid for brudd på vegtrafikkloven og oppbevaring av kokain og MDMA.

Northug har blant annet hatt en oppdragsavtale med TV 2 de siste to åra. Han har både vært programleder og studio-medarbeider, i tillegg til at han har vært å se i flere innslag i TV 2s skidekning.

TV 2s kommunikasjons- og samfunnsdirektør, Sarah Willand, forteller at de skal gå opp avtaleforholdet på nytt.

- Vi har hatt flere gode samtaler med Petter Northug denne høsten her. Vi har hele tiden vært tydelig på at vi tar avstand fra det han har gjort, samtidig som vi er opptatt av at han har folk rundt seg som støtter ham og at han får oppfølging av et profesjonelt støtteapparat. Det er en alvorlig sak som vi tar sterk avstand fra, men det er ikke naturlig for meg å mene noe om selve dommen, sier Willand til Dagbladet.

- Hvilken betydning får dette for samarbeidet med ham?

- Det er jobben Petter gjør nå for å komme ut av sitt rus- og livsstilsproblem som gir retning for hvordan samarbeidet kan være framover. Det ligger i sakens natur at han ikke kan levere på den kontrakten han har med TV 2 per nå. Vi må gå opp avtaleforholdet med Petter på nytt, men det er ingenting som haster så lenge situasjonen er som den er nå. Det er vi enige med Petter om, at den viktigste jobben han gjør nå er å få orden på tilværelsen.

Kan ikke levere

Northug var blant annet programleder for programmet «Landskampen» på TV 2, sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan. Da saken om den ulovlige bilkjøringen smalt i sensommer, klippet TV 2 Northugs rolle ned til et minimum.

34-åringen har ikke noen liknende eller andre oppdrag for kanalen i nær framtid, men ble hyppig brukt under vintersportsendinger. Han jobbet under et såkalt «engasjementoppdrag» i TV 2.

- Northug har vanligvis kommentert ski på vinterstid. Uten at det var kommet så langt at vi har planlagt rundt det, ville det vært en naturlig dialog å ha om situasjonen var annerledes. Slik situasjonen er nå, er det ikke noe han kan levere på, sier Willand og fortsetter:

- Vi skal ha tett dialog framover. Northug skal jobbe seg gjennom utfordringene han står overfor og sone dommen. Det er utgangen på den jobben han gjør nå, i forhold til å endre livsstilen sin, som vil være avgjørende for hvordan et fremtidig samarbeid vil bli.

DØMT: Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i syv måneder og tap av førerretten for alltid. Video: NTB Vis mer

Haster ikke

Partene skal se på hvordan en eventuell ny avtale med kanalen vil se ut.

- For oss er det ingenting som haster å avgjøre nå, så lenge situasjonen er som den er. Det har Petter Northug full forståelse for selv også, sier Willand.

- Vi har hatt mange gode samtaler med Northug denne høsten og skal ha tett dialog framover. Vi har ikke noen endelig deadline, sier hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer