Petter Northug tilbake på skjermen

TV 2 bekrefter: Tilbake som ekspert

Petter Northug (35) blir å se på skjermen på TV 2s langrennssendinger utover vinteren. Det bekrefter TV 2 til Dagbladet.

TILBAKE: Petter Northug vil medvirke som ekspert for TV 2 utover vinteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILBAKE: Petter Northug vil medvirke som ekspert for TV 2 utover vinteren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en drøy måned siden uttalte TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Adressa at de skulle sette seg ned med Petter Northug og diskutere hans framtid i TV 2.

- Vi skal sette oss ned med Petter nå i slutten av august og legge en plan for vinteren og videre karriere i TV 2, sa han til Adressa.

Nå, en måned seinere, kan Jansen Hagen bekrefte overfor Dagbladet at den tidligere skikongen blir ekspert på TV 2s langrennssendinger utover vinteren.

- Petter blir med som ekspert på det vi har av langrennsrettigheter. Der vil han gå inn sammen med Petter Skinstad og Marit Bjørgen i vårt ekspert-team, sier Jansen Hagen til Dagbladet.

HARDTRENING: Petter Northug hylles etter høydeopphold i Italia, hvor han selv melder at han er uberørt. Video: Særsland / Løkås. Reporter: Haarstad. Vis mer

Sportsredaktøren er veldig glad for å ha med Northug på laget.

- Hvorfor er Petter Northug så attraktiv for TV 2?

- Han har en helt unik innsikt i sporten, samtidig som han har evnen til å engasjere. Han kan både begeistre og er selv svært troverdig, sier Jansen Hagen.

- Vi ser fram til å ha en veldig motivert Petter med på laget, fortsetter han.

LANDSKAMPEN: Petter Northug har også selv deltatt i programmet. Her fra 2019. Foto: Håvard Solem/TV 2
LANDSKAMPEN: Petter Northug har også selv deltatt i programmet. Her fra 2019. Foto: Håvard Solem/TV 2 Vis mer

Northug var blant annet programleder for programmet «Landskampen» på TV 2, sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan.

Da saken om den ulovlige bilkjøringen smalt på seinsommeren i fjor, klippet TV 2 Northugs rolle ned til et minimum.

Verdenscupen starter i slutten av november. Nent-group har rettighetene for alpint, langrenn, skihopp, kombinert, snowboard, freestyle og freeski. Norges Skiforbund har solgt TV-rettighetene for alle skirennene som arrangeres i Norge til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer