Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2-Bredeli beskyldes for å håne danske kolleger

- Mistolka så til de grader, sier TV-profilen.

REAGERER: TV 2-kommentator Harald Bredeli klatret opp på stolen, slo ut med armene og banket på vinduet mot kommantatorkolleger underveis i kampen mellom Norge og Danmark i går. Reaksjonene vekker oppsikt både i Danmark og Sverige. Foto med tillatelse fra TV 2 Sporten
REAGERER: TV 2-kommentator Harald Bredeli klatret opp på stolen, slo ut med armene og banket på vinduet mot kommantatorkolleger underveis i kampen mellom Norge og Danmark i går. Reaksjonene vekker oppsikt både i Danmark og Sverige. Foto med tillatelse fra TV 2 Sporten Vis mer

DEBRECEN/OSLO (Dagbladet): Norge knuste Danmark i håndball-EM i går kveld og de norske jentene vant gruppa i de innledende rundene.

TV 2-kommentator Harald Bredeli var mildt sagt entusiastisk mens dramaet utspant seg i Føniks Hall i Ungarn. Blant annet klatret han opp på stolen, slo ut med armene og banket på vinduet mot kommantatorkolleger underveis i kampen.

- Hvilken målvakt vi har! Hvilken målvakt vi har. Silje Solberg er overalt. Overalt! sa Bredeli på direkten mens han også viste en gest til sine danske kommentator-venner Thomas Kristensen og Bent Nyegaard.

FØLER SEG MISTOLKET:  TV2- kommentator Harald Bredeli ser på bildet der han i kampens hete banker på hos sine danske kolleger .   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FØLER SEG MISTOLKET: TV2- kommentator Harald Bredeli ser på bildet der han i kampens hete banker på hos sine danske kolleger . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Reaksjonene vekker oppsikt i Sverige og Danmark.

«Norska kommentatorn hånar danska kollegorna», skriver svenske Aftonbladet.

«Amok i boksen: Norsk kommentator storhåner danskerne», skriver danske Ekstra Bladet.

- Gledesutbrudd Overfor Dagbladet tilbakeviser Bredeli på det sterkeste at han hånet danskene.


- Da grisebommer de langt verre enn danskene gjorde i går. Da er de ikke i nærheten av hallen engang, for det var overhodet ikke ment som en hån, sier Bredeli til Dagbladet i ettermiddag.

Den profilerte TV 2-kommentatoren fortsetter:

- Jeg får ikke gjort noe med hvordan andre folk oppfatter hva jeg sier, men det har overhodet ingen ting med hån å gjøre. Det var bare et ellevilt gledesutbrudd etter en matchavgjørende redning. Jeg er bare som jeg er i boksen, sier Harald Bredeli.

Veteranen poengterer at han og Bent Svele har et godt forhold til de danske håndballkommentatorene Kristensen og Nyegaard.

- Vi utveksler opplysninger, diskuterer fag og erter hverandre litt. Vi har også Bent Nyegaard i boksen før kamp, så vi er veldig gode venner med dem. De siste i verden jeg ville hånet er dem, sier Bredeli.

- Kritikken går inn på deg?

- Det er ikke noe artig å bli mistolka så til de grader. De gidder jo ikke å sjekke med de danske kommentatorene om de følte seg hånet. De sjekker ikke med meg. Man er jo 100 prosent forsvarsløs. Når de skriver noe slikt, så er det de som håner meg, sier Bredeli.

Dagbladet får forklart at de norske og danske kommentatorparene hadde et veddemål der kommentatorene fra den tapende nasjonen måtte spandere en runde i hotellbaren etter kampen.

- Om de hadde følt seg hånet, så tviler jeg på at de hadde spandert en runde i baren etterpå, sier Bredeli til Dagbladet.

Video fra situasjonen kan du se på TV 2 Sportens sider.

Danske aviser nevner også andre reaksjoner fra kampen:

«De norske kommentatorene fra NRK og Radio 4 sto opp, og etter desibel-trykket å dømme var det kanskje noe galt med forbindelsen til Drammen, Larvik og Molde. Det ble i hvert fall ropt igjennom - stående - i kommentatorboksen, så folket der hjemme i fylkene og de innerste fjorder nesten kunne høre reportasjen. Uten radio!», skriver Ekstra Bladet.

Over én million Bredeli har også tidligere vært frittalende på direkten. Da Norges håndballherrer tapte mot Island i 2012 sa Bredeli følgende og beklaget etterpå:

HELT: Målvakt Silje Solberg jubler etter seieren mot Danmark. Storspillet fikk også TV 2s Harald Bredeli til å juble på direkten. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HELT: Målvakt Silje Solberg jubler etter seieren mot Danmark. Storspillet fikk også TV 2s Harald Bredeli til å juble på direkten. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Det er en dommerskandale. Det var en opplagt straffe. Faen ta dere, tordnet Bredeli mot dommerne på direkten.

Over en million seere fulgte den spennende håndballkampen mellom Norge og Danmark torsdag kveld. På det meste var tallet 1.033.000 i løpet av annen omgang da Norge snudde kampen, ifølge NTB.

I gjennomsnitt var det 885.000 som så hele kampen. Dette ga en markedsandel på 48,7 prosent for sendingen.

Norges neste kamp spilles mot Spania lørdag klokka 18.15.

Slik er stillingen i gruppe 1 før hovedrunden starter: 1) Norge 4, 2) Spania 4, Ungarn 2, Danmark 1, Romania 1, Polen 0. De to beste går til semifinale.