<strong>DRAMA:</strong> TV 2-profilen Davy Wathne havnte i et skuddrama på vei til kveldens VM-finale.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DRAMA: TV 2-profilen Davy Wathne havnte i et skuddrama på vei til kveldens VM-finale. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

TV 2-Davy i skuddrama ved VM-stadion: - Blodet sprutet ut ved hjertet

- De ønsket å gjøre kål på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2-profil Davy Wathne var på vei til VM-finalen mellom Tyskland og Argentina, da han plutselig havnet i et dramatisk skuddrama.

- Vi var på vei i taxi til Maracanã. Det er 12 statsledere her, så politiet hadde laget en enorm jernring rundt stadion. Vi ble dirigert til å kjøre på utsiden - gjennom en favela. Da kom det en bil opp på utsiden av oss. Plutselig hoppet det en mann ut, som var skutt.

- Blodet sprutet ut oppe ved hjerteregioen - ved brystet. Blodet rant ned langs armene på ham. Han ropte om hjelp. Det var kulehull i døren på passasjersiden, sier Wathne på telefon til Dagbladet.

- Skremmende Wathne forteller at han opplevde situasjonen skremmende. Det var også uhyggelig den forrige gangen TV 2-følget måtte kjøre gjennom favelaen, som bare ligger rundt 150 meter i luftlinje fra kveldens finalearena.

- Jeg synes det var veldig nifst. De ønsket å gjøre kål på et menneske her. Det er et område som det er spesielt at politet dirigerer publikum gjennom. Det er skummelt. Det ser helt fryktelig ut. Jeg synes det var uhyggelig og nifst. De burde ledet trafikken tettere på Maracanã, sier Wathne.

Han kjenner ikke bakgrunnen for episoden, men går utifra at det var narkotikarelatert.

- Det må dreie seg om narkotika, dealing eller noe sånt, sier Wathne.

Tar T-banen 64-åringen vet fremdeles ikke hvordan det gikk med den skadde mannen.

- Politiet vinket på ambulanse eller annen transport. Han var tydelig skadet, men jeg vet ikke hvor alvorlig det var. Vi kjørte videre. Det er ikke et område hvor du går ut og hilser på innbyggerne i nabolaget.

- Det er slikt vi har blitt advart mot, men blitt forskånet for så langt, sier Wathne, som ikke kommer til å kjøre samme veien tilbake etter kampen.

- Nå tar vi T-banen tilbake til Ipanema. Vi kjører ikke den veien igjen.

<strong>POLITIET PÅ PLASS:</strong> Det er satt inn store sikkerhetsstyrker på VM-finalens siste dag. TV 2 ble dirigert gjennom favelaen - rundt 150 meter fra Maracanã. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
POLITIET PÅ PLASS: Det er satt inn store sikkerhetsstyrker på VM-finalens siste dag. TV 2 ble dirigert gjennom favelaen - rundt 150 meter fra Maracanã. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer