NÆRE POENG. Steffen Søberg og Norge ledet mot Sverige, men tapte til slutt 2-1. Etter kampen raste diskusjonen om et offsidemål. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NÆRE POENG. Steffen Søberg og Norge ledet mot Sverige, men tapte til slutt 2-1. Etter kampen raste diskusjonen om et offsidemål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

TV 2-ekspert mener Norge bør føle seg snytt

Omdiskutert svensk scoring.

Norge - Sverige 1-2

(Dagbladet): Norge yppet seg mot Sverige og ledet lenge i kveldens nabooppgjør i hockey-VM. 

På 1-1 i den tredje perioden hadde Norge flere store sjanser til å gå opp i ledelsen. Men der de norske hockeygutta ikke var effektive, viste Sverige sin klasse da de gikk opp til 2-1

Men sto Gustav Nyquist i offside? 

- Jeg mener det ikke var offside før 2-1-målet. Det så hvertfall ikke sånn ut slik jeg tolker situasjonen, sier Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

Omdiskutert Ekspertene var delte rundt den omdiskuterte avgjørelsen:  Nyquist, som hadde assist på 2-1-målet, var kanskje i offside rett før han serverte Linus Klasen som scoret vinnermålet.

Nyquist var langt inne i sonen, men hadde den venstre skøyta på blålinja. Om den berørte isen avgjør om han var i offside eller ei.

- Det ser ut som offside. Han står langt inne i sonen da han tar imot pucken.  Men jeg forflyttet meg, så jeg så det ikke helt. Men det ser ut som offside, sier Norges keeper Steffen Søberg til TV 2.

- Klokkerklar Temaet ble heftig diskutert i TV 2-studio etter matchen. Patrick Thoresen mente den svenske hockeyspilleren hadde sitt på det tørre.

Det var tidligere Storhamar-profil Ole Eskild Dahlstrøm uenig i:

- Det er klokkerklar offside, sier TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i kanalens studio.

Norge møter Slovakia i ny VM-kamp i morgen.