IKKE GODE NOK FOR MEDALJE: Jesper Mathisen er imponert, men tror medaljene glipper for Brann.<br>Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
IKKE GODE NOK FOR MEDALJE: Jesper Mathisen er imponert, men tror medaljene glipper for Brann.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

TV 2-ekspert tror ikke på Brann-medalje

Og mener RBK spaserer inn gullet.

To år etter nedrykket, kan Brann ta medalje i eliteserien. Jesper Mathisen er enormt imponert, men tror Odd og Strømsgodset blir for sterke.

Når det gjenstår 12 serierunder ligger Brann på tredjeplass på tabellen med 33 poeng. Strømsgodset på fjerdeplass har like mange poeng, mens Sarpsborg 08 har 31 poeng.

Mathisen, som er fotballekspert i TV 2, mener det er trygt å utrope Rosenborg til seriemester etter 18 serierunder.

– Ja, det synes jeg har vært klart en stund. Nå leder de med seks poeng og har én kamp mindre spilt. De spaserer inn til seriegull, sier Mathisen til NTB.

Start-gutten føler seg også sikker på at Odd tar sølvet.

– De har vært det nest beste laget for meg, selv om de ikke har vært så gode i de siste matchene.

Bronsekamp i Bergen

Dersom Mathisen har rett, står bronsen mellom Brann, Strømsgodset og Sarpsborg. Bergenserne var langt nede etter nedrykket i 2014, men har kommet tilbake til eliteserien som et helt nytt lag.

Søndag kveld tar Brann imot nettopp Strømsgodset i Bergen.

– Det siste året er det ingen som har imponert meg mer enn Brann. De lå midt på tabellen i 1. divisjon da Lars Arne Nilsen tok over, og nå skal de møte Strømsgodset i en kamp om medaljene. Jeg håper bergenserne kommer seg på stadion, hvis ikke skjønner jeg ingenting.

– Nilsen har rett og slett gjort en enorm jobb med det mannskapet han har rådet over. Det har ikke vært rom for feiende flott angrepsfotball, men hvis man løper og vil mest i eliteserien, så kommer man veldig langt, mener Mathisen.

Til tross for hyllesten, holder imidlertid sørlendingen en knapp på drammenserne.

– Sånn som jeg ser det er Brann og Sarpsborg fullt på høyde med et Strømsgodset-lag som har begynt å hangle litt. Men jeg tror Godset tar medaljen, selv om jeg håper litt at Sarpsborg skal ta den. I likhet med Brann har de gjort en god jobb, men over enda lengre tid.

Stabæk i trøbbel

I den andre enden av tabellen finner vi et av fjorårets medaljelag. Stabæk ligger på kvalifiseringsplass med 16 poeng, like mange som Aalesund på 15.-plass. Start ligger sist med kun sju poeng.

– Den enkle forklaringen er at Bob Bradley hadde mye å si for Stabæk, mens Billy McKinlay ikke var en god trener for laget. De hadde enorm flyt og overpresterte, men det har gått litt dårligere enn man kunne forventet, mener Mathisen.

Han tror imidlertid at bæringene unngår direkte nedrykk.

– Jeg tror Aalesund går ned sammen med Start. Stabæk har sett bedre ut etter at Toni Ordinas kom inn.

Stabæk møter Haugesund hjemme på søndag.

(NTB)