Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug-saken

TV 2: Fischer bryter millionkontrakt med Therese Johaug

Mens hun er suspendert.

STÅR UTEN SKISPONSOR: Fischer sponser ikke Therese Johaug mens hun er dopingutestengt. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STÅR UTEN SKISPONSOR: Fischer sponser ikke Therese Johaug mens hun er dopingutestengt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ifølge TV 2 har utstyrsprodusenten Fischer bestemt seg for å bryte kontrakten med Therese Johaug etter at hun ble dømt til 13 måneders utestengelse for å ha brutt dopingreglementet.

Johaug testet som kjent positivt på det forbudte stoffet clostebol etter et høydeopphold med landslaget i september. Der fikk hun salven Trofodermin for å lindre solbrente lepper.

Det var denne salven som forårsaket den positive prøven.

Alle idrettssponsorer har en klausul om at kontraktene kan brytes om utøveren tester positivt for doping. Det er denne klausulen Fischer nå har bestemt seg for å bruke, skriver TV 2.

- Alle våre kontrakter har en dopingklausul. I Therese Johaugs tilfelle kommer denne klausulen nå i bruk, siden hun er dømt for regelbruddene, og dermed kansellerer vi kontrakten, skriver Fischer i en epost til kanalen.

I den samme eposten skriver utstyrsgiganten at de er åpne for å gjenoppta samarbeidet med Johaug når dopingdommen er sonet.

Det er akkurat det samme Fischer fortalte i Dagbladet i november.

- Vi støtter Therese 100 prosent. Hun har ski tilgjengelig i Fischer når hun begynner å konkurrere igjen, akkurat som Martin Johnsrud Sundby har nå, sa markedsansvarlig Alf-Roger Holme, på vegne av Fischer, til Dagbladet i oktober.

- Hvis man soner en dopingdom, sier det seg selv at kontrakten oppheves i den perioden og at man ikke kan konkurrere med Fischer-utstyr. Men når dommen er ferdigsonet - hvis hun får en dom - er Therese hjertelig velkommen tilbake, opplyste Holme.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Nå er altså dommen kommet, men Fischer bekrefter overfor TV 2 at de vil forhandle med Johaug om en ny kontrakt så snart dommen er ferdigsonet.

Dersom ingen anker dommen på 13 måneder er Johaug klarert for konkurranser igjen fra 18. november. Ankefristenene går ut i løpet av de nærmeste ukene, og det er Johaug, det internasjonale skiforbundet, den internasjonale antidopingorganisasjonen Wada og Antidoping Norge som har ankerett i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling