TV 2 følger opp med ny sportskanal til vinteren

Hvis du trodde du har døgnet fullt med sport på TV når den nye kanalen SportN kommer på lufta før jul - like over nyttår følger TV 2 opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle de norske godbitene fra vinter-OL i Torino skal gå direkte og gratis på NRK, hovedkampene i Champions League fortsetter på TV 3 og i tillegg får TV-seerne minst 16 timer sport hvert eneste døgn på den nye betal-tv-kanalen SportN. De nye samarbeidspartnerne NRK og MTG (TV 3 og Viasat) skal være på lufta før jul. NRKs vintersport venter på mer sendeflate i tillegg NRK 1 og 2.

Like over nyttår kommer enda en ny sportskanal til norske kabel- og satelittkunder. - Planene til TV 2 og Canal Digital påvirkes ikke av at NRK og MTG er først på lufta med sin satsing. Vi skal i alle fall være på lufta før den norske seriestarten i fotball til våren og har fortsatt som mål å være i gang til EM i håndball for menn i januar, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til Dagbladet.no.

Både de nye samarbeidskameratene i SportN og TV 2 sikler etter Norges bortekamp i VM-play off i fotball i november.

- TV 2 har allerede hjemmekampen, og går rett løs på å sondere rettighetene for bortekampen så snart trekningen er klar fredag. Norges motstander avgjør hvem som har eierforholdet til den kampen, sier Taalesen. TV 3s sportssjef Stian Aune Kleppo følger opp:

- Akkurat den kampen skal også vi være med å konkurrere om, sier Kleppo.

Sammen med NRKs sportssjef Øyvind Lund skal han være koordinator for nye SportN, som trolig får base hos Digitalvision på Bjerke travbane, der TV3 har sitt sportsstudio i dag.

Carew live

Nye SportN får «alt» av utendørs vinteridrett. TV3/Viasat kommer inn i fellesskapet med det eneste NRK har manglet - A-VM i ishockey.

SportN får også samlet en haug med fotballrettigheter.

I tillegg til at hovedkampen i Champions League tirsdager og onsdag, skal en av de andre kampene gå live og parallelt i SportN. Alle kampene skal vises i løpet av døgnet. SportN skal ha 16 timer sending i ukedagene og mer lørdag og søndag.

- Lyon og fransk liga er våre rettigheter, og nå skal vi sende John Carew live med Lyon, sier Kleppo.

NRK skal reetablere Tippekampen lørdag ettermiddag - selv om Premier League forblir på Canal+.

Utvalget ligger i engelsk 1. divisjon, FA-cup og ligacup, skotsk eliteserie, nederlandsk æresdivisjon og dansk eliteserie.

MTG/NRK har allerede kjøpt retiighetene til de fleste av Norges bortekamper i kvalifiseringen for EM i 2008 og VM i 2010.

Formel 1 på SportN

De nye tv-sportkameratene overtar Formel I fra TV 2 kommende sesong - alt går på SportN. Også Nascar Goal blir med i porteføljen dit fra MTG. Golf, boksing, amerikansk fotball og baseball kommer på sendeplanen.

Fotball-VM på TV 2/NRK

De to nye sportskanalene berører ikke gamle avtaler om dekningen av fotball-VM i Tyskland til sommeren - uavhengig om Norge kommer dit eller ikke. VM blir et samarbeid mellom TV 2 med to tredeler av kampene og NRK resten.

Sykkel og håndball

Sykkel og håndball blir bindingsverket i TV2s nye sportskanal i tillegg til bærebjelken norsk fotball.

- Vi sender alt fra Tour de France til sommeren i tillegg til mange av de andre store etapperittene. Og vi har rettighetene til de internasjonale håndballmesterskapene i mange år framover, sier Taalesen.

Ikke betal pr. kamp

Nye SportN kommer der Viasat 1 ligger ned. Eierne har ikke bestemt seg for hva kanalen skal koste, men det blir en abonnementspris - ikke pay pr. view.

TV 2/Canal Digital har ikke satt noen pris på sin sportskanal heller.

Kringkastingssjef John Bernander understreket på en pressekonferanse i dag at et samarbeid som NRK og MTG nå har inngått, er helt nødvendig for å være med å kampen om tv-rettighetene i framtiden.

-Konkurranse sunt

- Konkurranse er sunt, det er kommentaren fra TV 2-sjef Kåre Valebrokk her i huset på NRKs nysatsing sammen med NRK, sier Bjørn Taalesen. At NRK er sterkt kommersielt satsende - det er i alle fall en analyse som har forsterket seg her i huset med dette sier TV 2s sportsredaktør og rettighetsforhandler.

John Bernander opplyste i forbindelse med lanseringen av SportN i dag at NRK og MTG ikke kommer til å legge hindringer i veien for at for eksempel TV 2 skal få 90 sekunders nyhetsrett til all idrett under NRK/MTG-paraplyen, slik de særnordiske avtalene om gratis nyhetsutveksling mellom tv-kanalene her fungerer nå

LOGO: Slik blir kjennetegnet til NRK og TV3/Viasats nye sportskanal SportN.
KOMMER ETTER: Også TV 2s sportskanal er like rundt hjørnet. Sportssjef Bjørn Taalesen håper på start til EM i håndball i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer