FOTBALL PÅ TV: TV 2 sender Tippeliga-fotball fra 2013. Her ved sjefredaktør i TV2, Alf Hildrum. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FOTBALL PÅ TV: TV 2 sender Tippeliga-fotball fra 2013. Her ved sjefredaktør i TV2, Alf Hildrum. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

TV 2 har kjøpt resten av Tippeligaen fra 2013

Sender kampene som ikke går på Canal Plus.

(Dagbladet): TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise norsk fotball i perioden 2013-2016.

Canal Plus kjøpte visningsrettighetene til seks Tippeliga-kamper per runde i den samme perioden, og nå er det bestemt at de resterende kampene i Tippeligaen, samt høydepunkter og Adeccoligaen er solgt til TV 2.

- Den nye medieavtalen sikrer oss 400 millioner kroner per år, og godt over 1,6 milliarder kroner over fire år når vi tar med landskampene, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine til Dagbladet.

Rettighetene til landskamper selges på et senere tidspunkt.

Ifølge kampanje.no koster TV 2s pakke rundt 500 millioner kroner totalt. Kjøpet kommer fire måneder etter nederlaget der TV 2 mistet rettighetene de sitter på i dag.

TV 2 raste etter at det ble kjent at Canal Plus i juni kjøpte rettighetene til de seks eliteseriekampene, uten at TV 2 fikk muligheten til å komme med bud.

- Vi er fornøyde med å komme frem til en avtale om de gjenværende fotballkampene og høydepunkt-magasinet. Vi kommer nå til å fortsatt satse tungt redaksjonelt for å gi seerene et godt fotballtilbud på TV 2s tv-kanaler og nettsatsing, sier sjefredaktør og administrerende redaktør i TV 2, Alf Hildrum til sin egen kanal.

MAX får ikke kamp Fra 2013 vil kamper fra NM og Toppseren vil bli viderelisensiert fra TV 2 til NRK.

- Denne avtalen viser at norsk fotball er svært attraktiv. Vi er glade for å videreføre et godt samarbeid med TV 2. Vi er sikre på at vi har funnet en god balanse mellom betal-TV produktet og åpne kanaler. Verdien på avtalene i perioden 2013-2016 gjør at mer midler blir tilført hele fotballfamilien. For oss i NFF er det viktig å bruke dette på aktivitet og utvikling, sier fotballpresident Yngve Hallén, til fotball.no.

Dette betyr at tv-kanal MAX, som viser Tippeliga-fotball denne sesongen, ikke vil sende fra 2013.

Tippeliga-kampene som tidligere er solgt til Canal Plus vil spilles på lørdag og søndag.

Mandagskamp forsvinner TV 2 vil sende en kamp fra Tippeligaen fredag kveld, og en kamp fra Tippeligaen søndag kveld.

Dermed blir mandagskampene borte fra eliteserien.

Fotball Media AS har gjennomført salgsprosessen på vegne av eierne Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF). Niels Røine fra NTF og Knut Kristvang fra NFF ledet forhandlingene.

- Dette er en historisk god avtale for klubbene. Vi har fått bedre betalt enn noengang, produktet og samarbeidspartnerne vil få en bred og god eksponering, og vi har hørt på supporterne når det gjelder kampdager og tidspunkter, sier Niels Røine.