SENDER EM: TV2 har kjøpt rettigheter til elleve kamper fra fotball-EM neste sommer. Her ved TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og TV2-sjef Alf Hildrum. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SENDER EM: TV2 har kjøpt rettigheter til elleve kamper fra fotball-EM neste sommer. Her ved TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og TV2-sjef Alf Hildrum. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

TV 2 har kjøpt rettigheter til fotball-EM

Sender elleve kamper fra EM neste år.

(Dagbladet): I juni neste år starter fotball-EM i Polen og Ukraina. Det norske landslaget klarte ikke å kvalifisere seg, men norske seere skal likevel få med seg kampene fra mesterskapet.

Nå er det klart at TV 2 har kjøpt elleve av kampene fra sluttspillet neste sommer. Det melder TV 2 på sin hjemmeside.

De har kjøpt rettighetene til kampene fra Canal+.

- For en sommer det skal bli med sport på TV 2 der EM-sluttspillet går over i Tour de France. Prologen i TdF i Liege går dagen før EM-finalen. Så det blir en sommer med hard innsats, mye moro og unike opplevelser. Akkurat slik vi liker det. Stranden tar vi et annet år, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

Ifølge Dagens Næringsliv betaler TV 2 rundt 20 millioner kroner.

- For TV 2 Sporten handler det om å bygge videre på den betydelige kompetansen som etter hvert finnes i organisasjonen når det gjelder å formidle gigantiske sportsbegivenheter til et stort publikum. Vi går løs på oppgaven med stor lidenskap og høye forventninger, sier Jansen Hagen.

EM starter 8. juni og varer til 1. juli. TV 2 sender blant annet åpningskampen, to kvartfinaler, en semifinale og selve finalen. I tillegg til åpningskampen blir det sendt seks andre kamper fra gruppespillet.

 - TV 2 Sporten har hatt kamper fra alle store mesterskap siden 2000 så det ville vært dumt om vi ikke er med denne gangen, sier sportssjef Bjørn Taalesen.

Canal+ skal sende flere av sine kamper på nye Canal9, som trolig starter sine sendinger 25. november.

- Fotball-EM er jo en ekstremt dyr rettighet å kjøpe, så i utgangspunktet er dette en budsjettsak. Men det er veldig vanlig å finne en partner å dele rettigheter med, og det er veldig hyggelig at det er blitt TV 2, med sin redaksjonelle kraft på fotballfeltet, sier Steinar Brændeland, direktør i Canal+ Norge, ifølge NTB.

Trekning til gruppespillet blir gjort 2. desember i Kiev.

TIL EM: Danmark er allerede klare for EM etter at de vant kvalifiseringsgruppa foran Portugal og Norge. Her er Danmarks William Kvist og Michael Silberbauer og duell med Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Keld Navntoft/Scanpix
TIL EM: Danmark er allerede klare for EM etter at de vant kvalifiseringsgruppa foran Portugal og Norge. Her er Danmarks William Kvist og Michael Silberbauer og duell med Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Keld Navntoft/Scanpix Vis mer