Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 har sikret OL i 2014 og 2016

NRK mister rettighetene.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): NRK har alltid hatt monopol på TV-rettighetene til OL her i Norge.

Nå mister de vinterlekene i 2014 og sommerlekene i 2016 til TV 2.

- Avdelingsmøte TV 2 Sporten nå: Alf Hildrum forteller at TV 2 har kjøpt OL i 2014 og 2016, skriver TV 2-reporter Morten Stokstad på sin Twitter-side, før den ble slettet.

Litt senere kom TV 2 selv med bekreftelsen på sin nettside:

- Vi har kjøpt rettighetene til OL i 2014 og 2016. Vi skal vise det på TV, men også på nett og mobil slik at dette blir en større opplevelse en noen gang før. TV 2 kommer til å vise mer fra de olympiske leker enn det som har vært gjort noen gang før, sier direktør Alf Hildrum  til tv2.no.

Han garanterer at øvelsene der Norge har medaljekandidater vil gå på betalingsfrie kanaler.

- De store begivenhetene og der Norge har medaljekandidater skal fortsatt være gratis. Mye av dette vil gå på hovedkanelen vår. Men i tillegg skal de som er spesielt interessert i sport få et tilbud som ikke eksisterer i dag, sier han.

I hvilken grad TV 2 vil sende reklame underveis i øvelsene sier ikke direktøren noe om.

- Vi har som ambisjon å ha flere store begivenheter som samler et stort publikum. Et bredt tilbud er et mål vi har. Konkurransen for TV2 er blitt større fra både NRK og våre kommersielle konkurrenter, sier Hildrum.

NRK-veteran Arne Scheie tar nyheten om rettighetstapet med fatning.

- Jeg fikk høre dette for en stund siden. Jeg kan ikke gjøre annet enn å ønske TV 2 lykke til, sier han til Dagbladet.

- Er det vemodig?

- Jeg har levd et så langt liv, og vet at idrett er det kamp om. Siden 80-tallet har jeg sett at den som har mest penger og byr mest får tilslaget, sånn er livet. Denne gangen var det TV 2. Vi får ikke gjort noe med det her i NRK, sier Scheie.

I 2005 så han TV 2 betale en milliard for rettighetene til Tippeligaen, mens NRK ble sittende tomhendte tilbake. Mange år tidligere mistet statskanalen rettigheter til engelsk fotball, og nå har altså enda en bastion røket.

I 2014 får ikke Arne Scheie engang kommentere hopp i OL.

- Dette er en utvikling vi ser i alle land. Allmennkringkasterne har problemer med å by høyt nok, og ledelsen finner ut at de ikke har nok penger. Vi får bare følge med videre og ønske TV 2 lykke til.

- For en overgang fra NRK til TV 2 er ikke aktuelt for Arne Scheie?

- Jeg har det veldig fint i NRK, det er en fantastisk arbeidsplass. Dessuten har jeg ikke fått henvendelser om å gå noe sted. Jeg ser på det som helt uaktuelt. Jeg blir i NRK, fastslår NRK-profilen.

IOC-medlem Gerhard Heiberg humrer når Dagbladet ringer litt over halv fem - han har allerede fått flere telefoner om samme sak.

Men han beklager at han ikke kan kommentere saken før IOC sier det er greit.

- Jeg må holde meg til de tidene IOC har satt. Ring meg etter klokka 18, sier han.

Hans-Tore Bjerkaas, kringkastingssjef i NRK, mener dette er en av hans tyngste dager i jobben.

- Det er en tung dag. Det har vært viktig i NRK å ha OL-rettighetene. Når vi nå har mistet dem for 2014 og 2016 er det utvilsomt en av de tyngste dagene på jobben, men det er er en skjebne jeg deler med andre ledere for allmennkringkastere rundt i Europa, sier han ifølge NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media