Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 inn i kampen om OL

NRK tror rettigheter går tapt.

OL-LØYPER: Slik ser det ut i alpinløypene i Krasnaya Polyana, på utsiden av OL-byen Sotsji i Russland. Foto: AFP/GOLOVANOV-KIVRIN
OL-LØYPER: Slik ser det ut i alpinløypene i Krasnaya Polyana, på utsiden av OL-byen Sotsji i Russland. Foto: AFP/GOLOVANOV-KIVRIN Vis mer

TV 2s sjefredaktør Alf Hildrum byr på rettighetene til OL i 2014 og 2016. I NRK er man forberedt på å miste retten til å vise TV-bildene fra Sotsji og Rio de Janeiro.

Ifølge Kampanje vil TV 2 invitere NRK til kamp om rettighetene som har tilhørt allmennkringkasteren i alle år.

TV 2 skal nå ha lagt mellom 40 og 60 millioner kroner på bordet for hver av begivenhetene. Vinterlekene i 2014 arrangeres i russiske Sotsji, mens de påfølgende sommerlekene foregår i Rio De Janeiro to år senere.

Totalt vil det koste mellom 80 og 120 millioner kroner for TV 2 å overta rettighetene.

Alf Hildrum ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor Kampanje.

NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas er forberedt på å miste en av sine aller viktigste rettigheter. Kringkastingssjefen innrømmet i forrige uke at han var bekymret for å måtte gi fra seg OL.

- Sannsynligvis vil det ikke være mulig for oss å være med lenger. Det er veldig, veldig beklagelig, sa Bjerkaas under Nordiske Mediedager i Bergen.

Samtidig som TV 2 går for de norske senderettighetene, har MTG lagt inn bud på de svenske rettighetene. Til forskjell fra Norge er det to allmennkringkastere i Sverige. SVT og TV 4 skal ha gått sammen om et felles bud for å stoppe MTGs oppkjøpsplaner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media