Landslagskabalen 2018

TV 2: Iversen blir på allroundlandslaget. Krogh til sprintlaget

Over helgen presenterer Norges Skiforbund neste sesongs langrennslandslag. TV 2 erfarer allerede lørdag hvordan uttaket blir.

PÅ HVERT SITT LAG: Emil Iversen gratulerer her Finn Hågen Krogh med dagen under et høydeopphold i Livigno i fjor høst. Nå blir de å finne på hvert sitt landslag, ifølge TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ HVERT SITT LAG: Emil Iversen gratulerer her Finn Hågen Krogh med dagen under et høydeopphold i Livigno i fjor høst. Nå blir de å finne på hvert sitt landslag, ifølge TV 2. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere i uken meldte både NTB og Dagbladet at Petter Northug har sagt seg klar til å returnere til landslaget. TV 2 har med trønderen i oversikten for sprintlandslaget.

En av utfordringene med uttaket har vært fordelingen mellom sprint og allround. Alle får ikke oppfylt ønsket om å gå over fra allround- til sprintlag. En av dem er Emil Iversen, melder TV 2.

Kanalen erfarer at allroundlaget får én løper mindre enn forrige sesong. Finn Hågen Krogh blir flyttet over til sprint. Fra før er det kjent at Håvard Solås Taugbøl går for rekruttlandslaget kommende sesong. Han får dermed ikke fornyet tillit på sprintlandslaget.

På kvinnesiden kommer Therese Johaug inn etter dopingutestengelsen på 18 måneder. Dommen ble ferdigsonet tidligere i uken. For første gang på 20 år er ikke Marit Bjørgen i et landslagsuttak. Mari Eide og Tiril Udnes Weng er to nye løpere som får landslagsplass.

Slik blir langrennslandslagene seende ut neste sesong, ifølge TV 2:

Menn, allround: Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Sjur Røthe, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer