Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 kaprer alt av engelsk fotball

Varsler økt pris på Premier League-kanalene med Championship og cupfotball på plass.

ALT PÅ ET BRETT: TV 2 utvider sitt tilbud fra engelsk fotball fra å gjelde Premier League til også å omfatte Championship, FA-cupen, ligacupen og Englands privatkamper. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
ALT PÅ ET BRETT: TV 2 utvider sitt tilbud fra engelsk fotball fra å gjelde Premier League til også å omfatte Championship, FA-cupen, ligacupen og Englands privatkamper. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dagen før ligafotballen igjen ruller for alvor har TV 2 sikret seg rettighetene til både Championship, FA-cupen, ligacupen og Englands privatlandskamper.

Med andre ord er alt av engelsk toppfotball samlet på en plattform. Fram til nå har TV 2 konsentrert seg om Premier League mens Viasat har hatt FA-cupen, Championship og landskamper og Canal+ har kunnet tilby ligacupen.

Det vil bli totalt rundt 130 direktesendte kamper fra Championship på Premier Leauge-kanalene, men etter hvert vil også TV 2 Sport vise kamper. Alt vil dessuten sendes på nett-TV gjennom TV 2 Sumo.

Hemmelig sum
Foreløpig får kundene det utvidede tilbudet på nåværende abonnementsvilkår, men sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 antyder at seere med interesse for engelsk fotball trolig må belage seg på en prisoppgang på sikt.

- Prisnivået i framtida, skal jeg ikke si noe om på nåværende tidspunkt, men vi skal jo også ha igjen for investeringen vi har gjort. Samtidig vil produktet ha en annen verdi ved en eventuell prisendring. Vi jobber uansett ut i fra en tremånederstenkning når vi regulerer prisene, så prisene forblir de samme enn så lenge, sier Taalesen til Dagbladet.

- Hvor mye har dere betalt for disse rettighetene?

- Det er lov å spørre, men du får ikke noe svar, sier sportssjefen.

Alt i ett Taalesen forteller at TV 2 har jobbet med å utvide det engelske fotballtilbudet i månedsvis, men var samtidig på jakt etter å finne noen å dele rettighetene med. Da det ikke gikk i orden, bestemte de seg i går for å ta hele ansvaret selv.

- Alle rettighetene ligger i samme pakke, så det var «take it or leave it». For oss er det uansett totalen som er viktig. Produktet blir vesentlig mye bedre av å samle alt. Særlig FA-cupen var vesentlig for oss. Det har vært et hull i terminlista for oss og for den som ser på Premier League, hvor det har vært hele helger hvor vi ikke har hatt sendinger, sier han.

Alt av studiosendinger kommer for øvrig til å foregå i det vante Premier League-studioet TV 2 har brukt siden oppstarten for to år siden.

Solbakken-effekt Den nye avtalen er i utgangspunktet på ett år med opsjon på ytterligere fem år. Allerede i morgen kan TV-seerene få med seg Ståle Solbakken ordentlige debut som Wolves-sjef borte mot Leeds på Elland Road. Kampen vil gå på TV 2 Zebra.

Taalesen håper at avtalen skal få drahjelp av en aldri så liten Solbakken-effekt.

- Vi skal ikke undervurdere betydningen av å ha Ståle Sobakken i Wolves som salgsargument. Vi så hvordan det hjalp på den norske interessen for Bundesliga i fjor med ham som Köln-trener, så en viss Solbakken-effekt håper vi på. Og Gamst selvfølgelig, hvis han får spille, sier Taalesen med en spøkefull referanse til Blackburn-direktør Shebby Singhs noe flåsete karakteristikker av Morten Gamst Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media