TV 2 kjøper nye sykkelrettigheter

Sykkel-VM fra Richmond og Doha i boks.

SYKKEL-VM TILBAKE PÅ TV 2: Mesterskapene i Richmond og Doha er solgt fra Viasat til TV 2. Johan Kaggestad og Christian Paasche skal kommentere, mens Dag-Otto Lauritzen skal rapportere fra VM-byen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SYKKEL-VM TILBAKE PÅ TV 2: Mesterskapene i Richmond og Doha er solgt fra Viasat til TV 2. Johan Kaggestad og Christian Paasche skal kommentere, mens Dag-Otto Lauritzen skal rapportere fra VM-byen. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

(procycling.no): Søndag 27. september skal Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i samarbeid forsøke å gi Norge nye medaljer under fellesstarten i sykkel-VM.

Viasat hadde opprinnelig disse rettighetene, men har nå videresolgt dem til TV 2. procycling.no omtalte det mulige oppkjøpet tidligere i sommer.

• Les også: TV 2 kjøper VM-rettigheter fra konkurrent

Det gjelder i første omgang mesterskapene i Richmond og Doha (Qatar).

- Når du stort sett har alt de andre som sendes av sykkel, er dette selvsagt kjempeviktig for oss. Vi fikk et enormt løft under vårklassikerne, da Alexander Kristoff vant Flandern rundt, og dro dette med oss inn i de norske rittene. Tour de France ble en ny opptur. Derfor føler vi at vi kompletterer listen med VM, sier vaktsjef for sykling i TV 2 Sporten, André Haaland, til procycling.no.

Gjenhør med Paasche og Kaggestad TV-kanalen har fått opplyst at det lages TV-produksjon av alle øvelser, det vil eliteklassene, U23 og junior.

Alle øvelser skal kommenteres av Christian Paasche og Johan Kaggestad. Sindre Olsen og Dag Otto Lauritzen skal rapportere daglig fra VM-byen.

- Gleder du deg, Kaggestad?

- Ja, jeg gjør jo det. Jeg mener Norge har en rekke gode deltakere, og jeg synes landslagssjef Stig Kristiansen har gjort en veldig god jobb med uttaket, sier TV 2-profilen til procycling.no.

- Hvem har du mest tro på dere nede?

- Jeg tror vi har gode sjanser i herrenes seniorritt, og denne gangen har vi et veldig godt lag rundt Kristoff. Jeg har tro på Daniel Hoelgaard som er på vei tilbake etter skade. Dessuten tror jeg både juniorjentene (Ingvill Gåskjenn og Susanne Andersen, vår anm.) og Tobias Foss vil være med å sette farge på det.

Bortsett fra fellesstarten herrer elite, vil alle konkurranser bli vist via TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Kristoffs kamp om VM-gull søndag 27. september sendes i primetime på hovedkanalen.

Rittet har en estimert målgang 21:40, norsk tid.

Hvem viser VM i Bergen Selve rosinen i pølsa er naturlig nok rettighetene til sykkel-VM i Bergen om litt over to år.

Perioden 2017-2020 blir nok solgt av UCIs samarbeidspartner i forkant av Richmond-mesterskapet.

Rettighetsansvarlig i TV 2 Sporten, Bjørn Taalesen, erkjenner at kanalen er blant aktørene som kniver om å få vise Bergen-VM:

- Det er vel ikke utenkelig at vi gjerne vil ha tak i rettighetene for 2017 til 2020, men det finnes nok av andre aktører med samme ønske, sier han til procycling.no.

Her er TV 2s sendeskjema for VM i Richmond:

20. september 17.20-22.00:

Lagtempo for kvinner og herrer (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)

21. september 15.50-22.15:

Tempo kvinner junior og tempo menn, U23 (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)
 
22. september 15.20-23.10:

Tempo menn junior og tempo kvinner, elite (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)

23 september 18.50-22.00:

Tempo menn elite (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)

25. september 15.50-23.10:

Fellesstart kvinner junior og menn U23 (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)

26. september 14.50-23.10:

Fellesstart menn junior og kvinner elite (TV 2 Sportskanalen/ TV 2 Sumo)

27. september 14:30-21.45:

Fellesstart menn elite (TV 2 / TV 2 Sumo)