TV 2 kjøper VM-rettigheter fra konkurrent

Posisjonerer seg foran VM i Bergen.

MAGISKE ØYEBLIKK: Sven Erik Bystrøm da han krysset målstreken som U23-verdensmester i Ponferrada i fjor. Rettighetsselskapet Infront bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at de neste to mesterskapene blir sendt på TV 2 og ikke hos Viasat, slik de egentlig skulle blitt gjort. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
MAGISKE ØYEBLIKK: Sven Erik Bystrøm da han krysset målstreken som U23-verdensmester i Ponferrada i fjor. Rettighetsselskapet Infront bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at de neste to mesterskapene blir sendt på TV 2 og ikke hos Viasat, slik de egentlig skulle blitt gjort. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det vakte oppsikt da Viasat i 2013 sikret seg rettighetene for sykkel-VM foran nesa på TV 2.

Men nå kan procycling.no avsløre at TV 2 er på oppløpssiden for å overta rettighetene for årets VM og mesterskapet i Qatar i 2016.

To mesterskap norske sykkelfans håper skal krones med Norges andre verdensmester i historien. Alexander Kristoff er blant de største favorittene basert på løypene og årets sesong så langt.

TV 2-sjef bekrefter forhandlinger Kilder procycling.no har vært i kontakt med, deriblant i Infront Sports & Media, som er UCIs partner for medierettigheter, bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at den norske TV-kanalen kjøper rettighetene fra Viasat for de to neste mesterskapene.

Avtalen mangler foreløpig UCIs velsignelse, og derfor er den fortsatt ikke bekreftet og offentliggjort.

Det er likevel forventet at de finner en løsning i nær framtid.

- Vi bekrefter at diskusjonene mellom UCI/Infront og Viasat går bra, og vi forventer å komme til enighet med aktørene i løpet av de neste ukene, skriver UCIs pressetalsmann Louis Chenaille i en e-post til procycling.no. TV 2s rettighetssjef Bjørn Taalesen bekrefter at de har samtaler med Viasat om rettighetene, men at det foreløpig mangler en avtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.