MAGISKE ØYEBLIKK: Sven Erik Bystrøm da han krysset målstreken som U23-verdensmester i Ponferrada i fjor. Rettighetsselskapet Infront bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at de neste to mesterskapene blir sendt på TV 2 og ikke hos Viasat, slik de egentlig skulle blitt gjort. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
MAGISKE ØYEBLIKK: Sven Erik Bystrøm da han krysset målstreken som U23-verdensmester i Ponferrada i fjor. Rettighetsselskapet Infront bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at de neste to mesterskapene blir sendt på TV 2 og ikke hos Viasat, slik de egentlig skulle blitt gjort. Foto: Tim De Waele, TDWSport.comVis mer

TV 2 kjøper VM-rettigheter fra konkurrent

Posisjonerer seg foran VM i Bergen.

(procycling.no): Det vakte oppsikt da Viasat i 2013 sikret seg rettighetene for sykkel-VM foran nesa på TV 2.

Men nå kan procycling.no avsløre at TV 2 er på oppløpssiden for å overta rettighetene for årets VM og mesterskapet i Qatar i 2016.

To mesterskap norske sykkelfans håper skal krones med Norges andre verdensmester i historien. Alexander Kristoff er blant de største favorittene basert på løypene og årets sesong så langt.

TV 2-sjef bekrefter forhandlinger Kilder procycling.no har vært i kontakt med, deriblant i Infront Sports & Media, som er UCIs partner for medierettigheter, bekrefter at TV 2 og Viasat har landet en avtale som gjør at den norske TV-kanalen kjøper rettighetene fra Viasat for de to neste mesterskapene.

Avtalen mangler foreløpig UCIs velsignelse, og derfor er den fortsatt ikke bekreftet og offentliggjort.

Det er likevel forventet at de finner en løsning i nær framtid.

- Vi bekrefter at diskusjonene mellom UCI/Infront og Viasat går bra, og vi forventer å komme til enighet med aktørene i løpet av de neste ukene, skriver UCIs pressetalsmann Louis Chenaille i en e-post til procycling.no.

TV 2s rettighetssjef Bjørn Taalesen bekrefter at de har samtaler med Viasat om rettighetene, men at det foreløpig mangler en avtale.

- Jeg bekrefter at vi forhandler. Vi har en fin dialog med Viasat, men foreløpig er det ingen endelig avtale på plass, sier Taalesen til procycling.no, som ikke vil angi en tidsramme på når de blir enige, om de blir enige.

Presidenten vil ikke ha VM på Viasat Den norske sykkelpresidenten Harald Tiedemann Hansen var svært misfornøyd da Viasat vant budrunden om rettighetene for to år siden. Presidenten hadde i forkant forsøkt å påvirke UCI til å gi rettighetene til TV 2.

Konfrontert med avtalen Infront bekrefter at TV 2 og Viasat har kommet fram til, ønsker ikke Tiedemann Hansen å uttale seg, men han står fast på at han ønsker at sykkel-VM skal bli vist for flest mulig i Norge.

- Jeg synes ikke det gir VM den rette oppmerksomheten at Viasat sender det. For framtidige kamper om rettighetene er det viktig for oss at én av de største TV-kanalene i Norge, enten TV 2 eller NRK, får mesterskapene, sier presidenten til procycling.no.

Vil utvide satsingen UCI og Infront Sports & Media selger i utgangspunktet TV-rettighetene for fire år om gangen. Det gjør at det attraktive mesterskapet i Bergen først blir del av pakken som gjelder 2017-2020. Det er ikke del av avtalen Viasat og TV 2 har gjort.

- Vi har lenge ønsket å utvide sykkelsatsingen og inkludere VM, og vi håper å skaffe oss rettighetene til Bergen-VM og den tilhørende fireårsperioden. Da hadde det vært bra å ha rettighetene for VM i 2015 og 2016 også, sier Taalesen.

Det er også for fireårsperioden som inkluderer Bergen Tiedemann Hansen har jobbet aktivt opp mot UCI for at statskanalen eller TV 2 skal få rettighetene til.

- Jeg har allerede hatt flere samtaler med UCI hvor jeg har understreket viktigheten av at mesterskapene blir sendt på TV 2 eller NRK med tanke på deres nedslagsfelt. Det sier seg selv at vi er svært opptatte at flest mulig får oppleve VM i Bergen i 2017, sier sykkelpresidenten.

Dermed skulle TV 2 ligge godt an i løypa i kampen om å få vise den norske sykkelfesten på TV. Årets mesterskap i Richmond går, uavhengig av hvem som sender det, fra 19. september til og med 27. september.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.