Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2-kommentator raste: - Makan til skandale!

TV-seerne ble snytt for Kristoffs innspurt.

 SYKLET INN TIL GULL:  Peter Sagan syklet inn til VM-gull. Det fikk tv-seerne se. Alexander Kristoff kamp for medalje like bak, fikk bare de fremmøtte tilskuerne se. Foto: EPA/JIM LO SCALZO
SYKLET INN TIL GULL: Peter Sagan syklet inn til VM-gull. Det fikk tv-seerne se. Alexander Kristoff kamp for medalje like bak, fikk bare de fremmøtte tilskuerne se. Foto: EPA/JIM LO SCALZO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Peter Sagan syklet inn til VM-gull i ensom majestet, etter å ha rykket fra konkurrentene noen kilometer før mål.

Slovaken jublet for VM-gull, mens norske tv-seerne ventet spent på hvordan det gikk med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff bak.


Det fikk seerne aldri se. Bare de fremmøtte tilskuerne i Richmond USA fikk se det spennende oppløpet. For tv-produksjonen viste bare en jublende Sagan, og ikke den spennende innspurten bak.

- Helt håpløst - Alexander Kristoff har stått opp fra de døde og kommer inn. Og jeg tror han tar bronsen, skrek TV 2-kommentator Christian Paasche før Kristoff & co. forsvant fra tv-bildene.

- Hvilken håpløs tv-produksjon. Men Kristoff står oppført på fjerdeplass. Vi fikk ikke sett oppløpet, fortsatte Paasche.

 RASTE:  TV 2-kommentator Cheistian Paasche beklaget at tv-seerne ikke fikk se Alexander Kristoff kjempe for VM-medalje.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RASTE: TV 2-kommentator Cheistian Paasche beklaget at tv-seerne ikke fikk se Alexander Kristoff kjempe for VM-medalje. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Helt håpløst, skjøt ekspertkommentator Johan Kaggestad inn.

Grafikken viste rett. For Michael Matthews tok sølvet, mens Ramunas Navardauskas knep bronsen foran Kristoff.


Edvald Boasson Hagen lå lenge godt an, men ble spist opp av hovedfeltet på tampen, og endte på en 20. plass.

- Skandale! Reprisen av oppløpet kom heller aldri på skjermen. Det fikk temperaturen til å øke enda mer i TV 2s kommentatorboks.

- De har ennå ikke vist sølv- og bronsevinneren. Makan til skandale, skrek Paasche.

- Det er typisk USA. Det er bare vinneren som teller, sa Kaggestad.

Om to år er det Bergen som er VM-arrangør og TV 2 selv som skal stå for tv-produksjonen.

- Bergen 2017 og TV 2. Her lærte vi mye i løpet av noen få sekunder. Det bare å beklage til dere der hjemme. Dette styrer ikke vi, beklaget Paasche.

Det var ikke bare i kommentatorboksen det kom reaksjoner på tv-produksjonen.

- Basket lettere - Melding til rytterne på plassene 2-49 i sykkel-VM: Producer fikk ikke bilde av dere over mål, så kan dere ta innspurten om igjen? Tvitret TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Til Dagbladet forteller Stoltenberg at han aldri har opplevd noe lignende.

- Det har vært mye rart, men jeg kommer ikke på noe i farta. De klarte ikke gi oss sølv og bronsevinner i reprise en gang, sier Stoltenberg.


- Det er utfordrende å produsere sykkel. Det er lettere med basket og baseball. De viste ikke spurten i det hele tatt. Uten internett hadde vi måtte vente til mandagens Aftenposten for å få resultatet, fortsetter sykkelkommentatoren og sikter til den amerikanske produsenten.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!