TV 2-ledelsen ba Lersveen om å dempe seg i Johaug-saken

- Vi ønsker å kanalisere journalistikken på riktig måte. 

KRITISK TV 2-PROFIL: Ernst A. Lersveen har stilt mange spørsmål rundt forklaringene til Therese Johaug og lege Fredrik S. Bendiksen. Foto: TV 2 og Thomas Rasmus Skaug
KRITISK TV 2-PROFIL: Ernst A. Lersveen har stilt mange spørsmål rundt forklaringene til Therese Johaug og lege Fredrik S. Bendiksen. Foto: TV 2 og Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-reporter Ernst A. Lersveen (63) har ved flere anledninger luftet sin tvil og de mange spørsmålene han fortsatt har i dopingsaken mot Therese Johaug (28). Dette blir det nå slutt på offentlig.

Lersveen har hatt en samtale med representanter for TV-kanalens ledelse. Der var tilbakemeldingen at han må skille mellom rollen som journalist og kommentator.

- Vi ønsker å kanalisere journalistikken på riktig måte. Reportere skal rapportere. Og så har vi eksperter som ikke har på seg reporterhatten, sier redaksjonssjef Espen Solbakken i TV 2-sporten.

- Jeg står på det jeg har sagt. Men hvis noen mener at jeg skal holde fred, så går jeg ikke i noen krig, sier Lersveen og henviser til TV 2-ledelsen.

«Møkkamann»

Saken ble ytterligere aktualisert etter at Dagbladet gjorde et intervju med Lersveen tirsdag denne uka. Der ble han - som en av kanalens største profiler - spurt om å utdype sine tanker rundt Johaug-saken. Til slutt ble intervjuet trukket etter ønske fra ledelsen.

63-åringen har jobbet med langrenn - fra og til - siden VM i Holmenkollen i 1982.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer