Fotball

TV 2-Mathisen fikk drømmen knust: - Alt var min egen skyld

Var en svært lovende fotballspiller. Fikk 38 kamper på aldersbestemte landslag. Så startet problemene. 

FOTBALLEKSPERT: Jesper Mathisen følger norsk fotball tett for TV 2. Hans egen fotballkarriere gikk i vasken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FOTBALLEKSPERT: Jesper Mathisen følger norsk fotball tett for TV 2. Hans egen fotballkarriere gikk i vasken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Jesper Mathisen (30) ble spådd en strålende karriere som fotballspiller, men ødela for seg selv. Nå roser og slakter han spillere på TV 2.

Mathisen har jobbet som fotballekspert på TV-kanalen i 2,5 år. De siste dagene har han fulgt landslaget tett. I morgen er han på Ullevaal igjen når Norge møter Sverige i privatlandskamp.

30 år gammel kunne han selv vært en bauta i midtforsvaret til Norge. Han var i Start fra 2004 til 2015, og har 38 kamper på aldersbestemte landslag. Men ingen for A-landslaget.

Hva gikk galt? Er det bitterhet over at han aldri ble tatt ut som får ham til å svinge pisken over laget?

Ti operasjoner

På ingen måte. Forklaringen er mer alvorlig enn som så:

- Alt var min egen skyld. Jeg drev ikke med nok skadeforebyggende trening. Det er ikke smart når du er høy og tung. Hadde jeg trent riktig i ung alder, ville knærne fungert på en helt annen måte.

Mathisen utdyper:

- Jeg skulle bli spiss, men skadene gjorde at jeg måtte flytte bakover på banen. Jeg har vært gjennom ti operasjoner i knærne. I dag er jeg glad jeg bare kan ta meg en joggetur. Jeg klarte ikke å strekke ut knærne skikkelig og gikk som ei krøkke. Den siste operasjonen var det en dansk kirurg som sto for. Han fikk knærne tålelig på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer