TV 2 mister håndball-EM

Viasat overtar i 2016 og 2018.

GULL SIST: Kaptein Gro Hammerseng mottok EM-trofeet da Norge vant mesterskapet i 2010. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULL SIST: Kaptein Gro Hammerseng mottok EM-trofeet da Norge vant mesterskapet i 2010. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Viasat har kjøpt eksklusive rettigheter for europamesterskapet i håndball for både kvinner og menn i 2016 og 2018.

Kampene fra de to mesterskapene blir vist på Viasats frikanaler og betalkanaler samt webtjenesten Viaplay. Avtalen gjelder hele Skandinavia.

- Håndball er en veldig populær sport i Skandinavia med en stor og lojal tilhengerskare. Vi er henrykt over å ha sikret oss disse rettighetene, og vi kommer til å tilby kvalitetssendinger fra mesterskapene til et bredt publikum. Dette er enda et bevis på vårt engasjement i arbeidet med å tilby vår seere det beste sportsinnholdet på mange kanaler og plattformer, sier sportssjef Stian Kleppo i Viasat.

Kvalifiseringskampene inngår også i avtalen.

- Norge, Sverige og Danmark er blant de ledende håndballnasjonene i Europa, og europamesterskapet har stor interesse i disse landene. Vi er sikre på at Viasats fri-tv-sendinger fra EM for både kvinner og menn vil tiltrekke store seermasser og nå ut til millioner av håndballfans i hele Skandinavia, sier generalsekretær Michael Wiederer i Det europeiske håndballforbundet.

(NTB)