Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viasat sikret seg håndballrettighetene

TV 2 mister rettighetene til håndball: - Dette er utrolig trist

TV 2s håndballansikt Harald Bredeli er trist etter at arbeidsgiveren hans tapte kampen om rettigheter for VM og EM til 2025 og 2026.

VIASAT: Fremtidige hånballmesterskap blir sendt på Viasat og Viaplay. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIASAT: Fremtidige hånballmesterskap blir sendt på Viasat og Viaplay. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Kanalen står nå uten internasjonale rettigheter etter at NENT Group sikret seg disse til både EM og VM i lang tid framover.

- Dette er trist for TV 2. Håndballmesterskapene har vært en del av kanalens DNA, og nå er en æra over, sier Bredeli til NTB.

- Jeg ser på terminlistene og finner ingen omkamp, så det er bare å gratulere kollegene i TV 3/Viasat med en fantastisk rettighet. De er dyktige, så seerne er godt ivaretatt. Selv gyver jeg løs på kveldens VM-kval med håndballgutta.

- Livet er ikke over, bare håndballivet slik vi kjenner det. Og for TV 2 sin del blir det jo et vanvittig liv med all fotballen framover, sier Bredeli

Glad

Håndball-VM blir sendt på Viasat og Viaplay fram til 2025, mens NENT Group også har sikret seg EM-rettighetene fram til 2026.

Norges kamper vil bli sendt på TV 3, mens andre kamper vil bli sendt på de øvrige Viaplay-plattformene.

- Dette er fantastiske nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballgale nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekorder flere ganger under Håndball-EM i 2016.

- Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattformer. Vi har god erfaring med å ivareta håndballrettigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprodukt fremover, sier Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group Norge.

NENT Group har i tillegg forlenget rettighetene for Champions League, European Handball League og EHF-cup.

Viasat-kommentator Daniel Høglund skriver på Twitter at han sjelden har våknet med et større smil om munn etter at det ble kjent at de har sikret seg rettighetene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media