TV 2 nekter å flytte landskampen

Ser ingen grunn til å høre på NFF.

IKKE BEGEISTRET: Svein Graff i Norges Fotballforbund mener det er kontraktsbrudd at TV2 velger å sende Norge - Island på TV2 Zebra. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IKKE BEGEISTRET: Svein Graff i Norges Fotballforbund mener det er kontraktsbrudd at TV2 velger å sende Norge - Island på TV2 Zebra. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble TV2 anklaget for kontraktbrudd av Norges Fotballforbund. Bakgrunnen er at TV2 vil sende Norge - Island på TV2 Zebra, mens NFF mener avtalen dem i mellom sier at landslagets kvalifiseringskamper skal gå på hovedkanalen.

Nå sier sportsredaktør i TV2, Bjørn Taalesen, at kanalen opprettholder beslutningen om å vise VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Island på TV2 Zebra.

- Vi har ikke endret syn på dette. Vi tok en siste vurdering, men står fast på den beslutningen vi tok, sier han til Dagbladet.

Avtalebrudd Tidligere i dag hadde kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, følgende å si om det han mener er avtalebrudd av TV 2:

- I medieavtalen står det tydelig at de er forpliktet til å sende landskampen på hovedkanalen. Det er en konkret avtale, og da er det irrelevant å snakke om lav seeroppslutning, sier Graff.

- Jeg hører hva de sier, og det får være opp til dem, svarer Bjørn Taalesen.

Han understreker at kampen fortsatt vil gå på en åpen kanal, som de fleste i Norge har tilgang til, og at TV 2 utover dette ikke ser noen grunn til å høre på NFF.

- Viktigheten av denne diskusjonen avhenger nok også litt av hva som skjer i Slovenia. Jeg tror ikke dette blir en stor greie dersom Norge taper og Island-kampen er uten betydning. På samme måte skal jeg være åpen og si at om det motsatte skjer, om den får betydning, så er ingenting hogget i stein. Det er praktisk mulig å flytte kampen også dagen før, sier sportsredaktøren.

TV 2 ønsket ifølge NRK å sende tirsdagens kamp kl 19, blant annet for å unngå kollisjonen med 21-nyhetene, men en UEFA-bestemmelse om at siste runde i kvalifiseringen skal spilles likt gjør dette umulig. Kampen må spilles kl 20.

Da har TV 2 satt opp «Kokkenes kamp» på hovedkanalen.

Ikke en del av avtalen De to foregående VM-kvalifiseringskampene til Norge ble begge sendt på TV 2. I snitt så 507.000 personer 0-2-tapet for Sveits, mens seertallet mot Kypros ifølge NTB var 463.000.

Svein Graff har tidligere i dag ment tidspunktet for TV 2s uttalelser er uheldig.

- For det første har ikke seertallene vært en del av avtalen. Og når Taalesen først trekker dem fram, er det dårlig timing, for Island-kampen kan vise seg å bli helt avgjørende. Vi forventer at den går på TV 2s hovedkanal, sier han til NTB, og varsler at NFF kan forfølge saken ytterligere.

- Da må vi ta i bruk det som heter midlertidig forføyning, som er det første rettslige skrittet vi kan ta, sier Graff.

STÅR PÅ SITT: Bjørn Taalesen i TV2 sier til Dagbladet at Norge - Island ikke kommer til å bli vist på hovedkanalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
STÅR PÅ SITT: Bjørn Taalesen i TV2 sier til Dagbladet at Norge - Island ikke kommer til å bli vist på hovedkanalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer