Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug ikke med i den norske OL-troppen

TV 2: Northug ikke til OL som reserve

Blir ikke med i den norske OL-troppen, ifølge TV 2.

IKKE TIL OL: Petter Northug blir ikke med i den norske OL-troppen, melder TV 2. Foto:REUTERS/Kai Pfaffenbach/File photo
IKKE TIL OL: Petter Northug blir ikke med i den norske OL-troppen, melder TV 2. Foto:REUTERS/Kai Pfaffenbach/File photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug blir trolig ikke å finne som den tolvte herren i den norske troppen til OL. Det erfarer TV 2 tirsdag ettermiddag.

Dermed blir ikke den mestvinnende norske mesterskapsløperen det siste tiåret med til OL, for første gang siden den kontroversielle utelatelsen til OL i Torino i 2006.

Landslagsledelsen ønsker ikke å uttale seg om det endelige uttaket før Olympiatoppen legger frem troppen i morgen.

Landslagssjef Vidar Løfshus holdt før helgen døra på glipp for at Northug kunne bli med som en tolvte mann i troppen.

- Sannsynligheten for OL er lav, men døra er ikke helt lukket. Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn, sa Løfshus da.

Det virker altså ikke å bli tilfelle likevel. Northugs team med Stig Rune Kveen sa forrige uke til Dagbladet at det var lite aktuelt for Northug å bli med som en reserve,

- Jeg tror først og fremst at det er lite aktuelt, så vil det bli noe som Petter skal ytre til Vidar når vi fortsetter å snakke videre, sa Kveen til Dagbladet.

Trolig blir det elleve herreløpere i langrenn med i norske OL-troppen. Fra før er Niklas Dyrhaug, Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger tatt ut.

I helgen sikret Emil Iversen seg en plass på sprintlaget med andreplass. Eirik Brandsdal og Pål Golberg blir de to andre på sprinten, mens Sondre Fossli blir ellevtemann i troppen og reserve til sprinten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!