TV 2 og hele Norge snytes for tidenes norske trenerduell

- Det er slikt som skjer i vår verden.

VISES IKKE: Med mindre du befinner deg i Edinburgh i kveld kan du glemme å få sett returoppgjøret mellom Ronny Deila og Henning Berg. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB Scanpix
VISES IKKE: Med mindre du befinner deg i Edinburgh i kveld kan du glemme å få sett returoppgjøret mellom Ronny Deila og Henning Berg. Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld spilles returoppgjøret mellom Ronny Deilas Celtic og Henning Bergs Legia Warszawa i Skottland.

Men den kampen kan du bare glemme å få sett på TV - uavhengig av hvor du befinner deg i verden. Det skriver TV 2.

Kampen vil derimot bli vist på Celtics egen TV-kanal, Celtic TV.

- Slikt som skjer Celtic har nemlig sett seg nødt til å flytte kampen til Edinburgh grunnet samveldelekene i Glasgow, og klubben frykter at publikum ikke vil ta turen til nabobyen om kampen vises på tv.

- I agentvirksomhet og fotball er «alt lov». Dette er slikt som skjer i vår verden noen ganger, sier rettighetssjef i TV 2 Sporten, Bjørn Taalesen til Dagbladet.

- Etter mange runder de siste dagene er det nå avgjort at Celtic ikke vil ha denne kampen vist på TV i noe land i verden.

Beklager Han sier at TV 2 hadde en avtale på plass om å sende kampen i kveld, men at Celtic har skiftet mening i siste liten.

- TV 2 hadde en bekreftet avtale med et agentselskap for rettighetene til denne kampen. En avtale det nå viser seg at skottene har trukket seg fra, sier han.

Taalesen forteller videre at det ikke vil bli noen form for erstatningskrav fra TV 2 sin side, og at han er klar over at kanalen fort vil «få skylda» for at kampen ikke vil bli vist for det norske publikum.

- Alle våre bestrebelser på å overbevise Celtic-ledelsen om at signalene fra TV 2s sportskanale vil være blokkert for visning i Glasgow førte dessverre ikke fram. Vi kan bare beklage dette og håpe at de som hadcde lyst til å se Deila mot Berg i kveld forstår at det er lite TV 2 kan gjøre i situasjonen som har oppstått, sier Taalesen.

Polakkene har et klart overtak før returoppgjøret da Henning Bergs menn stakk av med en sterk 4-1-seier på hjemmebane.