TV 2 og NRK krangler om Beatles-sang

Sabotasje, mener reklamekanalen.

(Dagbladet.no): Mange har et forhold til Beatles-sangen «All you need is love» fra 1967.

TV 2 gjorde låte den til kanalenes egen da de lot fotballspillere, blant andre Christian Grindheim, synge med på et hyppig vist promoteringsinnslag rundt starten av Tippeligaen i april.

Da irriterer det voldsomt at NRK bare måtte bruke akkurat samme Beatles-sang når de viser fram sin satsing på vintersport, skriver Aftenposten.

Vegard Jansen Hagen er fotballansvarlig i TV 2 og føler NRK «nesten driver med sabotasje», samtidig som de forvirrer seerne.

- Jeg trodde knapt det var mulig. Vi har brukt mye penger, tid, ressurser og følt at vi har lykkes i vår promotering av fotball med kjærlighet og begeistring, men blant tusenvis av låter velger NRK akkurat samme låt. Det vitner om grensesprengende fantasiløshet, sier Jansen til avisa.

NRK mener sangvalget bare er et sammentreff, og hevder de ikke visste at TV 2 bruke melodien hyppig i vår. Samtidig står statskanalen på at «All you need is love» passer best til budskapet kanalen vil ha ut til seerne - om vintersport.

Derfor er det uaktuelt å bytte låt.

- Nei, vi har jo ikke gjort noe som er ulovlig, og ingen har noen enerett på denne sangen, sier Sigurd Sandvin, markeds- og kommunikasjonssjef i NRK til Aftenposten.

LOVE-TRØBBEL: NRK bruker Beatles-låta «All you need is love», den samme sangen TV 2 spilte hyppig i sine fotballpromoer for bare et halvt år siden. Foto: Scanpix
LOVE-TRØBBEL: NRK bruker Beatles-låta «All you need is love», den samme sangen TV 2 spilte hyppig i sine fotballpromoer for bare et halvt år siden. Foto: Scanpix Vis mer
TV 2 og NRK krangler om Beatles-sang