Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 og Viasat fikk aldri sjansen til å by

- Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Alf Hildrum om Tippeliga-tapet. Viasat vil kontakte advokat.

OVERRASKET: TV 2-sjef Alf Hildrum sier kanalen aldri fikk sjansen til å kaste seg inn i kampen om Tippeliga-rettighetene.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
OVERRASKET: TV 2-sjef Alf Hildrum sier kanalen aldri fikk sjansen til å kaste seg inn i kampen om Tippeliga-rettighetene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Dette kom som lyn fra klar himmel, sier TV2-redaktør Alf Hildrum etter at NFF offentliggjorde at Canal + har kjøpt rettighetene til seks av åtte tippeligakamper per runde fra 2013 - 2016.

Ifølge Hildrum ble TV 2 aldri gitt sjansen til å komme med et tilbud på rettighetene av forvalteren Fotball Media AS.

- Vi har vært orientert om at det skulle komme en anbudsrunde, men dette er et helt annet løp som vi ikke har vært orientert om. Vi syns dette er noe spesielt ettersom vi har brukt så mye ressurser på å bygge opp norsk fotball som produkt, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg har også snakket med noen av våre andre konkurrenter, og dette er en beslutning Fotball Media har tatt uten å invitere andre norske tv-selskaper med, sier han.

Viasat kontakter advokat
Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo bekrefter overfor Dagbladet at heller ikke de ble orientert om muligheter for å kjøpe rettigheter.

- Tippeligaen er solgt uten at vi har blitt tilbudt noe som helst. Jeg ønsker ikke å si noe mer om saken, bortsett fra at vi vil be en advokat se på saken, sier Kleppo.

Alf Hildrum sier han ikke har blitt gitt noen signaler om at forbundet eller toppfotballen har vært misfornøyd med jobben TV 2 har gjort, og er forundret over handlingsmåten i denne saken.

- Det får Norsk Toppfotball og NFF svare for. Vi mener vi har løftet norsk fotball i de årene vi har hatt rettighetene, og har ikke fått signaler på noe annet, sier han.

TV 2-redaktøren antyder nå at kanalen kan droppe norsk fotball helt, selv om det fortsatt er to kamper per runde som skal legges ut for salg i løpet av 2012.

- Det er fortsatt to kamper som ikke er solgt, pluss en del andre rettigheter. Så får vi se om det fortsatt er av interesse for oss. Men v må tenke på andre idrettsrettigheter, og kanskje konstatere at norsk fotball og vi går hver vår vei, sier Hildrum.

- Jeg er overrasket over at vi ikke fikk sjansen til å by. De vet jo faktisk ikke om de har fått ut verdiene de kunne fått, vi ser på de andre rettighetene (Champions League, Premier League, journ.anm.) at de har gått vesentlig til værs, sier han.

Ble kontaktet av Canal +
NFF-president Yngve Hallén sier til TV 2 Nyhetskanalen at man valgte å slå til da Fotball Media, som er selskapet som forvalter rettighetene, ble kontaktet av Canal + med et forslag.

- Vi fikk et bud på bordet som vi vurderte og vi fant ut av det var så godt at vi slo til på det. Vi vurderer hvordan vårt produkt blir verdsatt, og fant ut at vi ville slå til, sier han.

Ifølge presidenten var det en enighet mellom Canal + og forbundet at man ikke skulle gå ut med forhandlingene før man ble enige.

Til slutt fikk man i stand en avtale som er meget gunstig, sier Hallén, som ikke tror en anbudsrunde ville gitt betydelig bedre vilkår.

- For betal-tv-rettighetene er det langt bedre enn tidligere. Men det er viktig å minne om at det fortsatt selges to kamper til pluss landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien.

- Når dette tilbudet kom på bordet er det fordi norsk fotball er attraktivt. Men det er ikke alle rettighetene som er solgt. TV 2 har vært viktige for norsk fotball og vi ønsker å ha dem med videre i framtida, selv om vi har solgt til en annen nå. Vi frykter ikke at TV 2 vil trekke seg ut fra alt, sier NFF-presidenten.