Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TV 2 øker prisene på Premier League og Tippeligaen

Samler norsk og engelsk fotball i en pakke.

NYE TV-PRISER: Det blir dyrere å se Tippeligaen og Premier League i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NYE TV-PRISER: Det blir dyrere å se Tippeligaen og Premier League i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 449 kroner i måneden. Det er prisen TV 2 har satt på deres nye sportspakke, hvor de samler flaggskipene Premier League og Tippeligaen fra og med i dag.

For Tippeligaen betyr det en økning på rundt 80 prosent fra tilbudet C More opererte med for seks av åtte kamper per runde i fjor. Samtidig blir Premier League 100 kroner dyrere i måneden for alle nye kunder. Det er ikke mulig å velge enten norsk eller engelsk fotball.

- Dette gjelder bare nye kunder. Eksisterende kunder vil ikke oppleve en prisøkning i første omgang. Det er de som kjøper Tippeligaen, eventuelt Premier League i perioden etter 1. mars som vil oppleve en prisøkning. De som har tilgang nå vil stå på samme nivå i en stund til fremover. Hvor lenge, vet vi ikke, sier direktør for TV 2 Brukerbetaling Steinar Brændeland til Dagbladet.

Forventer reaksjoner Brændeland oppgir flere grunner til at TV 2 gjennomfører endringene. Etter at mediehuset kjøpte C More var de ute etter å forenkle produkttilbudet, som nå går fra sju til tre pakker med TV 2 Sport Premium (Premier League og Tippeligaen), C More Film og et totalprodukt til 499 kroner måneden som de gjenværende.

- Vi har også en økning på kostnadssiden knyttet til rettigheter fremover som gjør at vi må ta ut en høyere pris i markedet, forteller Brændeland.

- Hvilke reaksjoner forventer dere på denne økningen?

- Noen vil nok si at dette er bra, men andre vil oppleve en prisøkning og det er sjelden en hyggelig nyhet. Men det er et godt tilbud. Man får to av de beste ligaene i én pakke til en hyggelig pris, sier TV 2-direktøren.

Varsler flere endringer Etter at årets tippeligasesong er over er det Discovery Networks som overtar rettighetene til norsk toppfotball. Det betyr nye endringer i TV 2s pakketilbud.

Hva de endringene vil innebære, gjenstår å se.

- Tippeligaen går ut. Da kan det hende det kommer andre rettigheter inn. Så får vi se hva vi gjør ut over høsten, forteller Brændeland.