VARSLER PRESSEKONFERANSE: Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VARSLER PRESSEKONFERANSE: Petter Northug holder pressekonferanse i Trondheim onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Petter Northug holder pressekonferanse

TV 2: Petter Northug legger opp

Petter Northug skal onsdag holde pressekonferanse i Trondheim som handler om hans framtid, melder Norges Skiforbund tirsdag kveld.

Klokka 21 tirsdag kveld sendte forbundet ut en pressemelding med innkalling til pressekonferansen på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag. Ifølge TV 2 vil Northug varsle at han legger opp, mens NRK melder at skiløperen gir seg på toppnivå.

Det samme tror Adresseavisens sportskommentator.

- Jeg tror at Petter Northug gir beskjed om at karrieren hans er over. Jeg håper at han ikke gjør det, men da blir jeg overrasket, sier Birger Løfaldli i Adresseavisen.

Renn om to dager

Det er gode grunner til at nyheten om morgendagens pressekonferanse fører til spekulasjoner om Northugs karriere nå er over. Allerede fredag og lørdag skal han gå Skandinavisk cup i Østersund, både sprint og 15 kilometer.

Nå spørs det heller om distansene går uten trønderen. Med det kan jobben med å finne tilbake til toppformen være over for Northug, som de siste årene har vært plaget med sykdom og formsvikt.

Langrennsstjerna har fortsatt til gode å gå verdenscuprenn denne sesongen. Hovedtrener for mennenes sprintlag Arild Monsen og langrennssjef Espen Bjervig vil være til stede på konferansen. Landslagssjef Vidar Løfshus har derimot ikke anledning til å være i Trondheim.

Mareritthelg

Sesongåpningen på Beitostølen ble på ingen måte noen høydare for Northug. Selv var han sterkt selvkritisk etter det som på ingen måte ble noen drømmehelg for 32-åringen.

- Jeg fikk dårlige svar denne helga, men det var jeg jo klar over at jeg kom til å få, sa Northug til Dagbladet etter at han ble slått ut av sprintprologen.

Dagen før hadden han endt godt og vel to minutter bak seierherre Didrik Tønseth. Planen var da å reise hjem til Trøndelag i et forsøk på å finne formen. Samtidig var han klar på at det han hadde vist på ingen måte var godt nok for å få gå verken verdenscup eller Tour de Ski. Ei heller vinterens store høydepunkt, VM i Seefeld.

- Det blir vanskelig. For min del må jeg ned på nivå to og fortsette å trene. Jeg vet at det er lang vei til god form. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men jeg er avhengig av at det skal fungere både i konkurranse og på trening for at motivasjonen skal være der, sa Northug.

- Et elendig nivå

Formsvikt til tross, bare drøye to uker har gått siden Northug gjorde en tilsynelatende god figur i sporet under norgescupen på Gålå. Til tross for at han bare akkurat kom seg videre fra prologen, viste han seinere gamle takter mot Norges nest beste sprintere.

Northug tok seg enkelt videre fra både kvart- og semifinalen, og endte til slutt på andreplass i sprintfinalen. Etter å ha vartet opp med gamle takter i sporet, sendte han giftige stikk til landslagssjef Vidar Løfshus:

- I dag tenker Vidar Løfshus at det er et elendig nivå på Gålå, og at det her resultatet ikke teller. Jeg hadde i hvert fall tenkt det, sa Northug til NRK.

Samtidig understreket han nok en gang at han ikke har noe å gjøre i verdenscupen før jul.