GLEDER SEG TIL NY SESONG: Jesper Mathisen på mandagens kickoff for norsk toppfotball. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
GLEDER SEG TIL NY SESONG: Jesper Mathisen på mandagens kickoff for norsk toppfotball. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

TV 2-profil: - Jeg gikk opp ti kilo

Men Jesper Mathisen har ikke gitt opp fotballkarrieren.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Jesper Mathisen (28) er klar for en ny sesong i Tippeligaen som ekspert på TV 2. Samtidig har han ikke gitt opp fotballkarrieren helt.

Mathisen har spilt i Start siden 2004. Men de siste to åra har midtstopperen vært plaget av skader, og blitt tvunget på sidelinja. Neste mandag skal han gjennom en ny operasjon, denne gangen i det venstre kneet.

- Vi tror alltid på mirakler på Sørlandet, sier Mathisen, som nekter å avskrive seg selv hundre prosent.

Mandag deltok han på et kickoff for de to øverste divisjonene på Ullevaal stadion. Fredag ruller Tippeligaen igjen med åpningskampen mellom Aalesund og Stabæk.

Under en seanse på scenen - der TV 2 presenterte sitt opplegg for sesongen - sa Mathisen at han gått opp ti kilo mens han ikke har spilt fotball.

Sånn sett kan et comeback også virke et stykke unna.

Under kniven Overfor Dagbladet presiserer han:

- Jeg skal operere det venstre kneet en siste gang om sju dager. Så får vi se. Det er ikke veldig realistisk at jeg kommer tilbake. Men jeg har en drøm. Akkurat nå stortrives jeg i TV 2, så det blir fint uansett.

Han fortsetter:

- Jeg har operert det venstre kneet fire ganger, og det høyre fem ganger. Nå blir det uavgjort.

Får ikke strukket ut - Fra scenen fortalte du at du har gått opp ti kilo. Det gjør kanskje et comeback ekstra vanskelig?

- Jeg har i alle fall gått opp fem-seks kilo, så må du alltid runde oppover. He-he. Men jeg klarer ikke å strekke ut kneet. Derfor får jeg heller ikke jogget eller trent.

Han understreker:

- Det viktigste er at jeg får et kne som fungerer. Jeg vil gå turer igjen, eller spille fotball på gøy. Det andre får komme som en bonus. Ingenting kan måle seg med å spille fotball. Men når jeg ikke kan det, har jeg en drømmejobb i TV 2. Det er en fantastisk gjeng som har tatt imot meg.

Ble pappa - Hvordan ser du på årets sesong?

- Det blir spennende. Det er gøy å ha Ole Gunnar Solskjær tilbake fra start. Jeg tror han og Molde vil gi Rosenborg skikkelig kamp. Det blir jevnt mellom de åtte nederste lagene. Derfor er det vanskelig å sette opp en tabell.

Han og samboeren Trine Mjåland ble foreldre i februar. Navnet er Svein - akkurat som Jespers avdøde far, Svein «Matta» Mathisen.

- Det blir mye reising i denne jobben. Men jeg har kjøpt meg en «babycall» med kamera på. Jeg får sett ham uansett, påpeker Mathisen.

START-SPILLER:  Jesper Mathisen har spilt i Start siden 2004. Her i en duell med Odds Peter Kovacs i 2008 Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
START-SPILLER: Jesper Mathisen har spilt i Start siden 2004. Her i en duell med Odds Peter Kovacs i 2008 Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer